top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Renault Megane Sedan

Η 4θυρη έκδοση είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα στη γκάμα του νέου μικρομεσαίου οικογενειακού της Renault.

Πρόκειται για μια έκδοση που παραλαμβάνει τη σκυτάλη από το Fluence, ένα μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2009 αποτελώντας την όχι και τόσο πετυχημένη εμπορικά 4θυρη παραλλαγή του «παλιού» Megane. Σήμερα, η νέα «κούρσα» των Γάλλων «πατά» στη νέα πλατφόρμα CMF C/D, στην οποία βασίζεται η νεότερη εκδοχή του γαλλικού μικρομεσαίου, που ήδη έχει λανσαριστεί σε 5θυρες και στέισον βάγκον εκδόσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο Renault Megane Sedan θα κατασκευάζεται στην Προύσα της γειτονικής μας Τουρκίας και θα διατίθεται σε 20 αγορές, ανάμεσα στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η ελληνική. Σχεδιαστικά, πέρα από τη διαφορετική διαμόρφωση του πίσω μέρος, που εξασφαλίζει έναν αποθηκευτικό-μεταφορικό χώρο της τάξης των 508 λίτρων, το νέο γαλλικό σεντάν είναι φανερό πως ακολουθεί πιστά τα αισθητικά πρότυπα του μεγαλύτερου Talisman.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι προικισμένο με όλα τα σύγχρονα καλούδια, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται το προηγμένο infotainment σύστημα R-Link, που συνδυάζεται με μια οθόνη διαμέτρου 8,7 ιντσών, καθώς με μια πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων, όπως τα Lane Departure Warning και Advanced Emergency Braking System, που αυξάνουν τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας.

Κάτω από το καπό, ανάλογα με την αγορά στην οποία θα διατίθεται, το νέο Megane Sedan θα φιλοξενεί δύο κινητήρες βενζίνης, τους SCe 115 και TCe 130, καθώς και τους πετρελαιοκινητήρες dCi 90, dCi 110 και dCi 130. Οι κινητήρες TCe 130 και dCi 130 μπορούν να συνδυαστούν και με το γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC της Renaut._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ