Επικαιρότητα Κόσμος

Πρεμιέρα για το νέο Tesla Model Y στις 14 Μαρτίου

Ο Elon Musk ανακοίνωσε πως τα αποκαλυπτήρια του νέου Model Y, του τέταρτου μοντέλου ευρείας παραγωγής της Tesla μετά τα X, S και «3», θα αποκαλυφθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου στο Λ. Άντζελες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με χθεσινό tweet του Elon Musk, η Tesla θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το νέο Model Y - ένα αυτοκίνητο που θα βασίζεται στο «3» αποτελώντας ουσιαστικά την SUV εκδοχή του best-seller ηλεκτροκίνητου μοντέλου της - σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λ. Άντζελες, στις εγκαταστάσεις του Design Studio της εταιρείας, στις 14 Μαρτίου.

Η εταιρεία έχει προ καιρού ξεκινήσει να καταθέτει «προκαταρτικά αιτήματα προσφορών» προκειμένου να συνάψει συμβάσεις με προμηθευτές εξαρτημάτων μέσα στους προσεχείς μήνες προκειμένου η παραγωγή του Model Y να ξεκινήσει πριν το πέρας της τρέχουσας χρονιάς – και συγκεκριμένα, τον προσεχή Νοέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο Tesla Model Y αναμένεται να «φιλοξενηθεί» κατασκευαστικά στις γνώριμες εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στο Freemont των ΗΠΑ, δίπλα στο Model 3.

Η πιο χαρακτηριστική σχεδιαστική αναφορά που διακρίνεται με βάση τη μοναδική teaser φωτογραφία έχει να κάνει με την απουσία εξωτερικών καθρεπτών, οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί, ειδικά για την περίσταση, από κάμερες. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με παλαιότερες αποκαλύψεις του ισχυρού άνδρα της Tesla, το Model Y θα εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της μάρκας (Autopilot), ενώ άγνωστες μέχρι στιγμής παραμένουν οι επιλογές της εταιρείας όσον αφορά στον τύπο των μπαταριών που θα τοποθετηθούν κάτω από το σώμα του αυτοκινήτου.

Μετά το Model Y, το οποίο θα είναι κατά 10% μεγαλύτερο και ακριβότερο σε τιμή σε σχέση με το «3», η Tesla σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα της παρουσιάζοντας ένα «φουλ» ηλεκτρικό βαν, ένα pick-up μοντέλο, καθώς και ένα mini-bus εισάγοντας έτσι την αμερικανική εταιρεία και στον «κόσμο» των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στόχος του Elon Musk είναι επίσης η ανάπτυξη ενός προγράμματος στο οποίο οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της μάρκας θα έχουν τη δυνατότητα να «μοιράζονται» τη χρήση του αυτοκινήτου τους όταν το τελευταίο βρίσκεται ακινητοποιημένο έξω από το σπίτι τους ή όταν αυτοί βρίσκονται στη δουλεία. Έτσι, κάθε κάτοχος Tesla θα μπορεί, σύμφωνα με τον Elon Musk, να πληρώνει τις υποχρεώσεις του οχήματος του  - ακόμα και ολόκληρη την αξία του - μέσω των εσόδων που θα αποκομίζει από τον καθημερινό διαμοιρασμό του αυτοκινήτου._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου