top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Toyota Yaris GR Sport

Την Έκθεση του Παρισιού επέλεξε η Toyota προκειμένου να παρουσιάσει την πιο «αθλητική» έκδοση GR Sport του Yaris η οποία είναι εμπνευσμένη από την κορυφαία GRMN.

Πρόκειται για το πρώτο μέλος της σπορ οικογένειας GR Sport της Toyota η οποία λανσάρεται επίσημα από το ιαπωνικό εργοστάσιο στην ευρωπαϊκή αγορά. Σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις της εταιρείας, το νέο Yaris GR Sport δεν θα είναι ένα «εξειδικευμένο» μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, όπως το κορυφαίο GRMN των 1,8 λίτρων, αλλά μία κανονική έκδοση για… όλους που έρχεται να εκμεταλλευτεί φυσικά την αύρα της Gazoo Racing που αποτελεί, ως γνωστόν, το βασικό συνεργάτη της Toyota στο Π. Π. Ράλλυ, αλλά και σε διεθνείς διοργανώσεις αγώνων ταχύτητας σε πίστα.

Το νέο Toyota Yaris GR Sport θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με 5θυρη περιβολή και θα κινείται από το υπάρχον υβριδικό σύνολο που συναντάμε σήμερα στις απλές εκδόσεις της οικογένειας. Προς το παρόν, το ιαπωνικό εργοστάσιο δεν ανακοινώνει στοιχεία που αφορούν στην απόδοση κάτω από το καπό της έκδοσης GR Sport του ηλεκτροκινητήρα και του θερμικού συνόλου των 1,5 λίτρων. Σε σχέση πάντως με ένα απλό Yaris,το GR Sport διαθέτει μια σπορ ανάρτηση της Sachs Performance, παρόμοια με εκείνη της έκδοσης GRMN, η οποία μειώνει το ύψος του αυτοκινήτου κατά 11 χλστ., καθώς και πιο άκαμπτη αντιστρεπτική δοκό.

Επίσης, οι μαύρου χρώματος τροχοί των 17 ιντσών συνδυάζονται για την περίσταση με ελαστικά διαστάσεων 205/45 της Bridgestone του τύπου Potenza RE50. Οπτικά, οι παραπομπές στην έκδοση GRMN είναι εμφανείς. Η οροφή, το κάλυμμα των εξωτερικών καθρεπτών και το περίγραμμα των φώτων ομίχλης είναι για την περίσταση βαμμένα σε μαύρο χρώμα, ενώ πιο έντονο είναι το σκουρόχρωμο επίσης πίσω σπόιλερ. Πέραν από τις διακοσμητικές πινελιές και τα κόκκινα αυτοκόλλητα, το Yaris GR Sport διαθέτει τροποποιημένα φωτιστικά σώματα, καθώς και φιμέ τζάμια. Στο εσωτερικό δε συναντά κανείς διαφορετικά εμπρός καθίσματα καθώς και με το σπορ τιμόνι του GT86._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ