top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Volvo S60

Η Volvo αποκάλυψε το νέο S60 στις ΗΠΑ γυρίζοντας έτσι μία ακόμα σελίδα της στην κατηγορία των premium μοντέλων της μεσαίας κατηγορίας.

Όπως είναι προφανές, το νέο Volvo S60 είναι ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται στην καρδιά των πολυτελών σεντάν αυτοκινήτων. Εκεί, δηλαδή, όπου θα «συναντήσει» καταξιωμένα ονόματα του είδους, όπως η Σειρά 3 της BMW, το A4 της Audi και η C-Class της Mercedes. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σήμερα το αφεντικό της Volvo, Håkan Samuelsson, κατά τη διάρκεια της επίσημης πρώτης του μοντέλου στις εγκαταστάσεις του νέου εργοστασίου της Volvo στο Charleston της Ν. Καρολίνας στις ΗΠΑ, όπου και θα κατασκευάζεται, «το νέο S60 είναι ένα αυτοκίνητο για τον πραγματικό οδηγό».

O Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως το νέο S60, που είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία του Σουηδού κατασκευαστή που «γεννιέται» στις ΗΠΑ, θα αποτελέσει το δούρειο ίππο της Volvo σε συγκεκριμένες αγορές ανά τον κόσμο, όπου η ζήτηση 4θυρων αυτοκινήτων της πολυτελούς κλάσης είναι υψηλή. Ο λόγος, για εκείνες της Κίνας και της Β. Αμερικής. Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι ότι θα διατίθεται χωρίς εξαιρέσεις αποκλειστικά σε βενζινοκίνητες ή υβριδικές εκδόσεις, με τις ντίζελ να «εξοστρακίζονται» οριστικά από τη γκάμα του -όχι όμως και από εκείνη της στέισον βάγκον εκδοχής του, του νέου επίσης V40.

Διαβάστε επίσης: To νέο Volvo S60 και έκδοση Polestar Engineered

Το νέο Volvo S60 βασίζεται στην ευέλικτη πλατφόρμα Scalable Product Architecture, ακριβώς όπως συμβαίνει και με το V60. Η γκάμα των κινητήριων μονάδων περιλαμβάνει δύο υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις και δύο plug-in υβριδικές. Στην πρώτη περίπτωση, το «παρών» δίνουν οι γνωστοί βενζινοκινητήρες Τ5 και Τ6, ενώ στη δεύτερη, τη γκάμα συμπληρώνουν οι εκδόσεις Τ6 Twin Engine AWD, που αποδίδει 340 ίππους, καθώς τέλος και η Τ8 Engine AWD, που με τη σειρά της παράγει στα μοντέλα αμερικανικών προδιαγραφών 400 ίππους. Από πλευράς μεγέθους, το νέο S60 έχει μήκος 4.761 χλστ., πλάτος (με καθρέπτες) 2.040 χλστ., ύψος οριακά πάνω από 1,4 μ. και μεταξόνιο 2.872 χλστ. Ο χώρος φόρτωσης αγγίζει τα 442 λίτρα, με το βάρος να… εκκινεί από τα 1.680 κιλά.

Η ανάρτηση του αυτοκινήτου αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το νέο S60 θα προσφέρεται με το γνωστό σύστημα επικοινωνίας και διασύνδεσης με δίκτυο 4G Sensus Connect που γνωρίσαμε στο V60. Από τα αναρίθμητα στοιχεία υποβοήθησης της οδήγησης ξεχωρίζουν τα City Safety με λειτουργία Autobrake, που αναγνωρίζει οχήματα, πεζούς, δίκυκλα, ακόμα και μεγάλα ζώα, Pilot Assist, που αναλαμβάνει την κατεύθυνση, την επιτάχυνση και την επιβράδυνση του οχήματος σε δρόμους με καλή διαγράμμιση έως τα 130 χλμ./ώρα, RunOff Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation και Cross Traffic Alert._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ