top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο VW T-Roc R

Η κορυφαία έκδοση R του VW T-Roc έχει 300 ίππους. Και είναι τετρακίνητη.

To VW TRoc έχει ήδη αποδείξει τη δυναμική του στις παγκόσμιες αγορές έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 200.000 αγοραστών από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι και σήμερα. Τώρα, σε μία προφανή, όσο και λογική, προσπάθεια να απευθυνθεί στις ανάγκες ενός κοινού που αναζητά το… αλατοπίπερο σε επίπεδο εμφάνισης, επιδόσεων και οδικής συμπεριφοράς, το γερμανικό εργοστάσιο παρουσιάζει την κορυφαία έκδοση της οικογένειας, μία σχεδόν εβδομάδα πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Οπτικά, η VW επιχείρησε να «αγριέψει» το παρουσιαστικό του νέου T-Roc R διανθίζοντάς το με πιο «έντονους» προφυλακτήρες, διαφορετική μάσκα, περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα και μεγαλύτερους τροχούς – οι βασικοί έχουν διάμετρο 18 ίντσες, ενώ διαθέσιμες είναι και οι 19άρες ζάντες της VW R, σε συνδυασμό με ελαστικά 235/40. Αντίστοιχες είναι οι πινελιές και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Εδώ, σημείο αναφοράς είναι τα σπορ καθίσματα-κληρονομιά από το Golf R, το διαφορετικό πηδάλιο, καθώς και τα φιλέτα απομίμησης carbon σε αρκετά σημεία της καμπίνας.

Βέβαια, σημείο αναφοράς στο νέο VW T Roc R είναι ο 2λιτρος TSΙ κινητήρας βενζίνης του γερμανικού ομίλου, ο οποίος αποδίδει για τις περιστάσεις 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Η συγκεκριμένη μονάδα συνδυάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με το γνωστό σύστημα τετρακίνησης 4Motion και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο T-Roc R μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Χωρίς να ανακοινώνονται περισσότερα τεχνικά στοιχεία, οι ιθύνοντες της VW δηλώνουν πως το T-Roc R εξοπλίζεται με σύστημα εξαγωγής (με δύο διπλές απολήξεις) της γνωστής στο είδος εταιρείας Akrapovic, μεγαλύτερα φρένα, τα οποία προέρχονται από το Golf R και φυσικά με διαφορετικά αμορτισέρ και ελατήρια – τα τελευταία έχουν χαμηλότερο κατά 20 χλστ. ύψος. Προαιρετικά,  η εταιρεία προσφέρει στην κορυφαία έκδοση της σειράς τις «ενεργές» αναρτήσεις DCC._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ