top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το Nissan Leaf Nismo RC

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στο Τόκιο της αγωνιστική έκδοση του Nissan Leaf που για την περίσταση επιμελείται η Nismo.

To Nissan Leaf Nismo RC, που παρουσιάστηκε σήμερα στο Τόκιο της Ιαπωνίας, θα κάνει την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή του στις 2 Δεκεμβρίου στο ετήσιο φεστιβάλ Nismo που θα πραγματοποιηθεί στο Fuji International Speedway, μαζί με το ηλεκτρικό μονοθέσιο με το οποίο το εργοστάσιο θα συμμετάσχει στο θεσμό της Formula E τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Όπως ανακοινώθηκε, η Nissan σχεδιάζει να κατασκευάσει μόλις 6 αντίτυπα του Leaf Nismo RC, τα οποία θα κάνουν το γύρο του κόσμου συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις έτσι ώστε οι οπαδοί της ηλεκτροκίνησης και των αγώνων να γίνουν κοινωνοί των τεχνολογικών του καινοτομιών.

Το αγωνιστικό πρωτότυπο της ιαπωνικής εταιρείας έχει μήκος 4.546 χλστ., ύψος 1.212 χλστ. και μεταξόνιο 2.750 χλστ. και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική συνδυαστική ισχύ 326 ίππων και ροπή 640 Nm που μεταφέρονται και στους τέσσερις τροχούς. Χάρη στην εκτενή χρήση ελαφριών κραμάτων και υλικών, όπως το carbon, το βάρος του αμαξώματος δεν υπερβαίνει τα 1.220 κιλά. Ως αποτέλεσμα, το Leaf Nismo RC είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,2 δλ._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ