top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τα νέα Chevrolet Bolt EV και EUV

Η GM παρουσίασε σήμερα το ανανεωμένο Chevrolet Bolt EV, καθώς και μια νέα έκδοσή του με την ονομασία EUV.

Το ηλεκτρικό Chevrolet Bolt, το οποίο παρουσιάστηκε στα τέλη του 2016, αποτέλεσε την μεγάλη ελπίδα της GM στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχοντας κερδίσει μέχρι σήμερα την εμπιστοσύνη περισσότερων από 100.000 αγοραστών, κυρίως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Σήμερα, η αμερικάνικη εταιρεία προχωρά στην ανανέωσή του, σε συνδυασμό με την προσθήκη μιας νέας έκδοσης αμαξώματος με την ονομασία EUV.

Chevrolet Bolt EV

Οπτικά, το νέο Bolt EV διαθέτει ένα σαφώς πιο επιθετικό προσωπείο,  με πιο λεπτά φωτιστικά σώματα με ενσωματωμένα φλας στις άκρες τους. Ακόμα πιο σημαντικές και ευδιάκριτες είναι διαφοροποιήσεις στην καμπίνα – εκεί όπου κυριαρχούν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η κεντρική οθόνη αφής των 10,2 ιντσών. Από εκεί και πέρα, ανανεωμένος είναι και ο υπόλοιπος διάκοσμος, χάρη στο νέο ταμπλό και τα ανασχεδιασμένα καθίσματα.

Chevrolet Bolt EUV

Το Chevrolet Bolt EV είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία 65 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 204 ίππους και ροπή 360 Nm. Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία η αυτονομία που εξασφαλίζει το ηλεκτρικό crossover μοντέλο με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του φτάνει στα 416 χλμ. – η αντίστοιχη τιμή για το Bolt EUV είναι 402 χλμ. Σε ότι αφορά το χρόνο φόρτισης, η Chevrolet ανακοινώνει ότι σε ταχυφορτιστή DC, τα δύο μοντέλα μπορούν να τροφοδοτηθούν με ενέργεια μέσα σε μισή ώρα που είναι ικανή για την κάλυψη 160 και 152 χλμ., αντίστοιχα.

Chevrolet Bolt EUV

Το νέο Bolt EUV διαθέτει μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις (+152 χλστ. σε μήκος και + 76 χλστ. σε μεταξόνιο) προσφέροντας σε σχέση με τον μικρότερο αδελφό καλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bolt EUV διαθέτει την ίδια ακριβώς μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα με το αδελφό μοντέλο με την ονομασία EV.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ