top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τα νέα Ford Fiesta ST-Line Red Edition και Black Edition

Η Ford επεκτείνει την πολυδιάστατη γκάμα του νέου Fiesta με δύο νέες εκδόσεις: τις ST-Line Red Edition και Black Edition.

Τα νέα Fiesta ST-Line Red Edition και Black Edition είναι βασισμένα στην σπορ έκδοση ST-Line του σούπερ μίνι μοντέλου της εταιρείας, του οποίου η αναλογία επί των συνολικών πωλήσεων Fiesta από τις αρχές του 2018 είναι 1 στα 5. Τα νέα μοντέλα υιοθετούν μοναδικές λεπτομέρειες στο εξωτερικό και το εσωτερικό τους που κάνουν τους οδηγούς να ξεχωρίζουν αναδεικνύοντας το δυναμικό και εμπνευσμένο από την Ford Performance στυλ.

Διαθέσιμα σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις αμαξώματος, τα Fiesta ST-Line Red Edition και Black Edition αξιοποιούν τους 140 ίππους του 1.000άρη βενζινοκινητήρα EcoBoost της Ford διαθέτοντας μία σπορ ανάρτηση για άμεση απόκριση και μία απολαυστική οδηγική εμπειρία.

«Το εντυπωσιακό στυλ των νέων μοντέλων μας Fiesta STLine Red Edition και Black Edition τονίζει το δυναμικό χαρακτήρα του Fiesta», δήλωσε ο Amko Leenarts, director, Design, Ford Ευρώπης. «Οι ανώτερες εκδόσεις οχημάτων, όπως τα μοντέλα STLine, συγκέντρωσαν το 70% των πωλήσεων επιβατικών μας οχημάτων στην Ευρώπη φέτος των Αύγουστο – και διαπιστώνουμε περισσότερο από ποτέ ότι οι πελάτες επιθυμούν να κάνουν μία κατάθεση προσωπικότητας με τα αυτοκίνητα που οδηγούν».

Η Ford λανσάρισε τη γκάμα ST-Line το 2016, απευθυνόμενη σε πελάτες που αναζητούν τη σπορ γοητεία των μοντέλων Ford Performance, χωρίς απαραίτητα να θέλουν όλο το πακέτο επιδόσεων, κινητήρων και συστημάτων πλαισίου της Ford Performance.

 Δύο χαρισματικές προτάσεις

Το νέο Fiesta ST-Line Red Edition έχει εξωτερική απόχρωση Race Red και ματ μαύρες ρίγες με μπορντούρα high-gloss black που εκτείνονται από την οροφή, μέσω του καπό, μέχρι στο κάτω εμπρός σπόιλερ. Το Fiesta ST-Line Black Edition είναι βαμμένο σε Panther Black διακοσμημένο με ματ, μαύρες ρίγες οι οποίες τονίζονται με high-gloss red μπορντούρα.

Και τα δύο εντυπωσιακά μοντέλα φέρουν μία μεγάλη πίσω αεροτομή βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, χαρακτηριστικές 17άρες ζάντες αλουμινίου Panther Black με κόκκινη στεφάνη και μαύρα καλύμματα καθρεπτών διχοτομημένα από μια οριζόντια κόκκινη ρίγα.

Στο εσωτερικό, συνεχίζεται το θέμα των χρωματικών αντιθέσεων. Κόκκινες πινελιές δίνουν το «παρών» στα μερικώς δερμάτινα σπορ καθίσματα, στις λαβές των θυρών, στο πλαίσιο του κεντρικού αεραγωγού και στην μπάρα συνεπιβάτη στο ταμπλό. Κόκκινες ραφές κοσμούν το δερμάτινο τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, το κάλυμμα του επιλογέα ταχυτήτων, το κάλυμμα του χειρόφρενου, τα πατάκια και τις επενδύσεις θυρών.

Το προαιρετικό σύστημα συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™, και προσφέρει στους οδηγούς των Fiesta ST-Line Red Edition και Black Edition τη δυνατότητα να ελέγχουν τις λειτουργίες των συστημάτων ήχου, πλοήγησης και συνδεδεμένων smartphones μέσω φωνητικών εντολών και μιας έγχρωμης οθόνης αφής 8 ιντσών.

Το SYNC 3 είναι επίσης συμβατό με τύπους αρχείων ήχου υψηλής ανάλυσης, ενώ ένα προαιρετικό ηχοσύστημα B&O ισχύος 675-watt προσφέρει μία premium εμπειρία ήχου 360 μοιρών, χρησιμοποιώντας δέκα ηχεία, μεταξύ των οποίων ένα subwoofer τοποθετημένο στο χώρο αποσκευών και ένα κεντρικό ηχείο μεσαίων συχνοτήτων στο πάνω τμήμα του ταμπλό.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας που προσφέρονται στάνταρ, είναι προβολείς αλογόνου τύπου projector με αυτόματο φωτισμό, φώτα ημέρας LED και πίσω φώτα LED, εμπρός φώτα ομίχλης με φωτισμό διασταυρώσεων, Lane-Keeping Aid, Speed Limiter και Hill Start Assist.

Άλλες προαιρετικές, προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, Traffic Sign Recognition, Adaptive Cruise Control και Blind Spot Information System.

Ο συνδυασμός του ισχυρού και ταυτόχρονα αποδοτικού πολυβραβευμένου κινητήρα 1.0 EcoBoost 140 ίππων της Ford με το εξάρι μηχανικό κιβώτιο προσφέρει κατανάλωση από 4,9 λιτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 από 112 γρ./χλμ..

Η Ford προσφέρει επίσης δυνατότητες εξατομίκευσης με αντίθετες αποχρώσεις οροφής και καλυμμάτων εξωτερικών καθρεπτών για όλη τη γκάμα του νέου Fiesta που περιλαμβάνει το κομψό Fiesta Titanium, το πολυτελές Fiesta Vignale, το  εμπνευσμένο από SUV Fiesta Active crossover, και το νέο Fiesta ST με την υπογραφή της Ford Performance.

Τα νέα μοντέλα Ford Fiesta ST-Line Red Edition και Black Edition είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές αγορές.

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ