top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τα νέα Ford GT Heritage Edition και Studio Collection (+video)

Η Ford Performance αποκάλυψε στα πλαίσια του Peterson Car Week δύο νέες, συλλεκτικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής για τo Ford GT.

Για μία ακόμα φορά, η Ford παρουσιάσει μία έκδοση του σύγχρονου GT που έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής στην ένδοξη αγωνιστική παράδοση του μοντέλου. Εν προκειμένω, το νέο Ford GT Heritage Edition έρχεται να κλέψει λίγη από την αύρα της GT40 MkII, η οποία κέρδισε τον 24ωρο αγώνα αντοχής στην Daytona το 1966 – αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της Ford σε αγώνα του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε το σχετικό και πολύ ενδιαφέρον βίντεο στη συνέχεια:

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια έκδοση του σύγχρονου, σπορ κουπέ μοντέλου της Ford, η οποία «διακοσμείται» από ένα livery που παραπέμπει σε εκείνο του GT40 MkII του 1966 των Ken Miles και Lloyd Ruby. Εξωτερικά, σημείο αναφοράς, πέρα από το #98 στις πόρτες, είναι το Frozen White χρώμα, το κατασκευασμένο από carbon εμπρός καπό και οι ασύμμετρες πινελιές κόκκινου χρώματος στο «προσωπείο», τις πόρτες, την οροφή και την πίσω αεροτομή στο κάτω τμήμα της. Το όλο «πακέτο» ολοκληρώνεται από τους νέους και σφυρήλατους τροχούς των 20 ιντσών και τις κόκκινες και μονοκόμματες δαγκάνες της Brembo – προαιρετικά διατίθεται και το επίπεδο εξοπλισμού Heritage Upgrade Package με 20άρες ζάντες από ανθρακονήματα και μαύρες δαγκάνες.

Ford GT Heritage Edition

Στο εσωτερικό οι στιλίστες της Ford «έντυσαν» το τιμόνι και το άνω τμήμα του ταμπλό με αλκαντάρα, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα κόκκινα καθίσματα και η αντίστοιχου χρώματος επένδυση στα paddles του τιμονιού.

Ford GT Heritage Edition

Η έκδοση Studio Collection έρχεται να προσθέσει ένα ολοκαίνουργιο πακέτο γραφικών με νέα χρώματα που υπογραμμίζουν βασικά στοιχεία της εξωτερικής αμφίεση του μοντέλου, συμπεριλαμβανομένων των αγωγών ψύξης που συμβαλλουν ώστε ο EcoBoost κινητήρας του Ford GT να αποδίδει 660 ίππους. Σύμφωνα με την Ford, τα εν λόγω γραφικά της έκδοσης Studio Collection γεννήθηκαν από την Ford Performance και της εταιρείας Multimatic.

Ford GT Studio Collection

Σύμφωνα με την Ford, η έκδοση Studio Collection θα κατασκευαστεί σε μόλις 40 αντίτυπα έως και το πέρας της παραγωγής του μοντέλου το 2022 – ως γνωστόν, η Ford δεν αναμένεται να κατασκευάσει περισσότερα από 1.350 GT.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ