top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τα νέα smart EQ fortwo coupe, EQ fortwo cabrio και EQ forfour

Η smart παρουσίασε τις νέες και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των ΕQ fortwo coupe και EQ forfour, με την πρώτη να εξακολουθεί να διατίθεται και με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή.

Πλέον, η smart είναι μια εταιρεία σαν την… Tesla, καθώς όλα τα μοντέλα της είναι ηλεκτροκίνητα – ξεχάστε δια παντός τον 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα και τις επισκέψεις στα βενζινάδικα. Εξωτερικά, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας περιγράφουν τα νέα EQ fortwo coupe, EQ fortwo cabrio και EQ forfour ως «ριζικά απλά» αποτελώντας εν πολλοίς μια εξέλιξη των προηγούμενων εκδοχών τους στον τομέα του ντιζάιν.

smart EQ fortwo cabrio

Ωστόσο, για πρώτη φορά, το εμπρός μέρος των 2θέσιων εκδόσεων διαφέρει αισθητικά από εκείνο του 4θυρου. Έτσι, το προσωπείο του νέου EQ fortwo coupe διατηρεί, με αρκετές ωστόσο νέες πινελιές, τη γνώριμη από το παρελθόν σιλουέτα, την ώρα που στην περίπτωση του EQ forfour οι σχεδιαστές επιχείρησαν να προσδώσουν στο εμπρός μέρος μια πιο δυναμική εικόνα. Όπως είναι αναμενόμενο και οι τρεις τύποι αμαξώματος διατίθενται σε μία μεγάλη ποικιλία χρωματισμών και προαιρετικά με LED πίσω φωτιστικά σώματα.  

mart EQ fortwo coupe

Στο εσωτερικό η εικόνα παραμένει γνώριμη σε φόρμες, αλλά ακόμα πιο φρέσκια και νεανική. Χάρη στην ανασχεδιασμένη κονσόλα έχει απελευθερωθεί περισσότερος χώρος στο κατώτατο σημείο για την εγκατάσταση του απαραίτητου pad για την (προαιρετική) ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου ή εκείνη των δύο αφαιρούμενων ποτηροθηκών. Διαφορετικό σε εμφάνιση και δυνατότητες είναι επίσης και το σύστημα infotaiment με το οποίο εξοπλίζονται και τα τρία μοντέλα.

smart EQ fortwo coupe

Ο ηλεκτροκινητήρας και στις τρεις περιπτώσεις βρίσκεται εγκατεστημένος στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 82 ίππων και 55 ίππους συνεχόμενα, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 60 και 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,8 και 11,6 δλ. (EQ fortwo coupe), 4,9 και 11,9 δλ. (EQ fortwo cabrio) και 5,2 και 12,7 δλ. (EQ forfour). Σε όλες τις περιπτώσεις, η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 130 χλμ./ώρα.

smart EQ forfour

Η ηλεκτρική μονάδα κίνησης συνεπικουρείται από μια μικρή σε χωρητικότητα μπαταρία – μόλις 17,6 kWh – εξασφαλίζοντας στον κύκλο NEDC, και όχι στον αυστηρότερο WLTP, μία αυτονομία της κάτω από 160 χλμ./ώρα. Σε οικιακό δίκτυο, η φόρτιση του συσσωρευτή ενέργειας ολοκληρώνεται σε τρεισήμισι ώρες, ενώ με τον προαιρετικό φορτιστή των 22 kW απαιτούνται 40 λεπτά ώστε η «στάθμη» της μπαταρίας να ανέλθει από το 10% στο 80% της μέγιστης αποθηκευτικής δυναμικής της. Προς το παρόν, δεν παρέχεται δυνατότητα ταχείας φόρτισης (DC)._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ