top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τα νέα Smart ForTwo και ForFour Electric Drive

Στο Παρίσι η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει τη νέα γενιά των ηλεκτρικών εκδοχών των ForTwo και ForFour.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το «μεγάλο» ForFour διατίθεται σε ηλεκρική εκδοση, μιας και στο μοντέλο της περασμένης γενιάς, το εν λόγω προνόμοιο απολάμβαναν μόνο τα ForTwo Coupe και Cabrio. Από τεχνική σκοπιά, όλα κινούνται από έναν ηλεκτροκινητήρα, που προέρχεται από το Renault Zoe, ο οποίος είναι εγκαταστημένος στο πίσω μέρος των αμαξωμάτων. Σύμφωνα με την Smart, η ισχύς του ανέρχεται στου 82 ίππους και η μέγιστη ροπή, στα 160 Nm.

Η ενέργεια του ηλεκτροκινητήρα, στον οποίο έβαλε το… χεράκι της και η Mercedes προκειμένου να «προσαρμοστεί» στις περιστάσεις των τριών μοντέλων της Smart, αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 17,6 kWh, η οποία είναι εγκατεστημένη κάτω από το δάπεδο. Όπως πληροφορούμαστε, ο ηλεκτροκινητήρας κατασκευάζεται από τους Γάλλους της Renault στο εργοστάσιο της τελευταίας στο Cleon, ενώ η μπαταρία από τους Γερμανούς της Mercedes.

Το όλο πακέτο συνδυάζεται μ' ένα κιβωτό μιας σχέσης εξασφαλίζοντας σε όλες τις περιπτώσεις τελική ταχύτητα που περιορίζεται στα 130 χλμ./ώρα. Για το τυπικό «0-100», το ηλεκτρικό  ForTwo Coupe χρειάζεται 11,5 δλ., το αντίστοιχο ForTwo Cabrio, 11,8 δλ. και το μεγαλύτερο ForFour ED, 12,7 δλ.

Με το προαιρετικό σύστημα ταχείας φόρτισης (22kW), το οποίο θα είναι διαθέσιμο από το 2017, η μπαταρία γεμίζει σε χρόνο μόλις 45 λεπτών, ενώ με το βασικό, σε 2,5 ώρες, σύμφωνα με όλα όσα ανακοινώνει ο κατασκευαστής. Η αυτονομία κίνησης των τριών μοντέλων υπολογίζεται με βάση τον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, στα 160 χλμ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως με την ένταξη του ForFour στη γκάμα μοντέλων Electric Drive, η Smart καθίσταται η μοναδική εταιρεία η οποία προσφέρει όλα τα μοντέλα της και σε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ