top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη BMW 8 Series Convertible

Πρόκειται για το δεύτερο από τα τρία μέλη της οικογένειας της νέας Σειράς 8 που παρουσιάζει η BMW μετά το ντεμπούτο της «κλειστής» Coupe και της επερχόμενης μέσα στο επόμενο έτος GranCoupe.

Η BMW συμπληρώνει τη γκάμα της νέας Σειράς 8 αποκαλύπτοντας σήμερα την έκδοση Convertible, την οποία θα δούμε να παρουσιάζεται με πάσα επισημότητα μέσα στο μήνα που διανύουμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λ. Άντζελες. Επί της ουσίας, πρόκειται για το αντίπαλο δέος των Mercedes S-Class Cabriolet και Bentley Continental GTC και παράλληλα για το μοντέλο εκείνο που θα κληθεί από το 2019 να καταλάβει τη θέση της ανοιχτής «6άρας» στην ομολογουμένως πολυσυλλεκτική γκάμα του Βαυαρού κατασκευαστή. Προς το παρόν, μέχρι και την έλευση της έκδοσης Μ, η νέα BMW 8 Series Convertible θα είναι διαθέσιμη με δύο μόλις κινητήρες – έναν ντίζελ και έναν βενζίνης – στις εκδόσεις που φέρουν την ονομασία 850i xDrive και 840d xDrive.

Η πρώτη κινείται από έναν V8 κινητήρα με χωρητικότητα 4,4 λίτρων ο οποίος αποδίδει ισχύ 530 ίππων από τις 5.500 έως και τις 6.000 σ.α.λ. σε συνδυασμό με ροπή 750 Nm από τις 1.800 έως και τις 4.600 σ.α.λ,, τιμές που εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,9 δλ. και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ακριβώς όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της πετρελαιοκίνητης έκδοσης, η οποία τροφοδοτείται από έναν εν σειρά 6κύλινδρο κινητήρα με μέγιστη ισχύ 340 ίππων στις 4.400 σ.α.λ. και ροπή 680 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. έως και τις 2.250 σ.α.λ. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, η 840d xDrive Convertible είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,2 δλ.

Αμφότερες εφοδιάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 8 σχέσεις και μετατροπέα ροπής, το οποίο προετοιμάζει η γνωστή στο είδος εταιρεία ZF, καθώς φυσικά και σύστημα τετρακίνησης. Στο δε βασικό εξοπλισμό της βενζινοκίνητης έκδοσης περιλαμβάνεται και μπλοκέ διαφορικό, το οποίο ελέγχεται ηλεκτρονικά (προαιρετικό στην 840d xDrive). Στα υπόλοιπα τεχνολογικά καλούδια της ξεσκούφωτης «8άρας» ξεχωρίζουν η Adaptive M ανάρτηση, το Integral Active Steering και οι ενεργές αντιστρεπτικές δοκοί, οι οποίοι αποτελούν στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού της 850i xDrive. Από εκεί και πέρα, ο οδηγός έχει στη διάθεση του τέσσερα διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας – τα Eco Pro, Comfort, Sport και Sport+, τα οποία μεταβάλουν την απόκριση και απόδοση ποικίλων στοιχείων της κατασκευής (κινητήρας, ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης κοκ).

Η νέα εκδοχή της 8άρας διαθέτει μια μαλακή αναδιπλούμενη οροφή, η οποία είναι διαθέσιμη στους χρωματισμούς Black και Anthracite Silver και ανοίγει-κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού σε χρόνο 15 δλ., ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα. Το… πανί φιλοξενείται στο χώρο που βρίσκεται στο πίσω μέρος, ενώ όταν είναι στην κανονική της θέση ο χώρος αποσκευών μπορεί να φιλοξενήσει αντικείμενα με όγκο 350 λίτρα. Για την προστασία από τον άνεμο στις υψηλές ταχύτητες, η BMW έχει εγκαταστήσει πίσω από τα εμπρός καθίσματα ένα πτυσσόμενο αλεξινέμιο, το οποίο, όλως παραδόξως, μπορεί να ανασηκωθεί μόνο στην περίπτωση που στο πίσω κάθισμα (αναδιπλούμενο σε ποσοστό 50:50) δεν φιλοξενούνται επιβάτες.

Από εκεί και πέρα, η ανοιχτή έκδοση της νέας «8άρας» θα είναι διαθέσιμη μέσα στο 2019 με μία πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, όπως είναι τα στάνταρ High Beam Assistant, Driving Assistant με Collision Warning και Pedestrian Warning system με λειτουργία City Braking, Lane Departure Warning και Lane Change Warning, Speed Limit Info, Rear Cross Traffic Alert, Rear Collision warning και Parking Assistant με Reversing Assistant, καθώς και με τα προαιρετικά Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Driving Assistant Professional με σύστημα Steering και Lane Control, Lane Keeping Assistant με Active Side Collision Protection, Evasion Aid, Distance Information, Cross Traffic Alert, Priority Warning και Wrong-way Warning, και Parking Assistant Plus με Surround View, Top View, Panorama View και Remote 3D View. Το «παρών» δίνει επίσης το νέο Head-up Display καθώς και το BMW Live Cockpit Professsional._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ