top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ Edition 1

Η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει την επικείμενη διάθεση της 4θυρης GT 63 S 4Matic+ στην έκδοση Edition 1.

Η 4θυρη παραλλαγή της «αθλητικής» οικογένειας GT της Mercedes-AMG, που είδαμε να πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο της το Μάρτιο που μας πέρασε στο Σαλόνι της Γενεύης, θα είναι διαθέσιμη από τον προσεχή Σεπτέμβριο και για 12 μήνες στην… εορταστική έκδοση Edition 1, η οποία, σύμφωνα με τους Γερμανούς, θα συνδυάζεται αποκλειστικά με την μία σειρά αισθητικών -και όχι μόνο- αναβαθμίσεων σε σχέση με εκείνες που ακολουθήσουν. Θυμίζουμε πως ο bi-turbo αυτός κινητήρας αποδίδει στην έκδοση S ισχύ 639 ίππων σταθερά από τις 5.500 έως και τις 6.500 σ.α.λ. σε συνδυασμό με ροπή 900 Nm συνδυαζόμενος με το αυτόματο AMG Speedshift MCT 9G κιβώτιο της γερμανικής φίρμας. Οι τιμές αυτές, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, εξασφαλίζουν καταιγιστικές επιδόσεις στο αμάξωμα των 2.035 κιλών, με το «0-100» να ολοκληρώνεται σε μόλις 3,2 δλ. και την τελική να φτάνει στα 315 χλμ./ώρα.

Η έκδοση Edition 1 διαφοροποιείται οπτικά χάρη στο AMG Aerodynamics Package, το οποίο απαρτίζεται από νέας σχεδίασης και μεγαλύτερο σε μέγεθος εμπρός splitter, διαφορετικό πίσω διαχύτη, καθώς και από μία μηχανικά ρυθμιζόμενη σταθερή πίσω αεροτομή. Σύμφωνα με την AMG, το «πακέτο» αυτό μειώνει τις αεροδυναμικές αντιστάσεις αυξάνοντας συγχρόνως τα ποσά της κάθετα παραγόμενης δύναμης στις υψηλές ταχύτητες. Το αυτοκίνητο διατίθεται αποκλειστικά σε χρώμα γραφίτη (Designo Graphite Grey Magno), σε συνδυασμό με τις Graphite Grey λωρίδες με το λογότυπο της AMG στο πλάι και στην οροφή. Η εξωτερική αμφίεση της MercedesAMG GT 63 S 4Matic+ Edition 1 συμπληρώνεται από τις εντυπωσιακές ματ ζάντες των 21 ιντσών.

Στο εσωτερικό οι πινελιές που έχουν προσθέσει οι άνθρωποι της MercedesAMG έχουν να κάνουν με τα διαφορετικά εμπρός καθίσματα (AMG Multicontour), τις επενδύσεις δέρματος με κίτρινες ραφές, το σπορ τιμόνι AMG Performance, τα φιλέτα carbon στο ταμπλό, τις κίτρινες ζώνες ασφαλείας και τα διαφορετικά… πατάκια. Προαιρετικά, μπορεί κανείς να εγκαταστήσει στην Edition 1 τα «πακέτα» AMG Night Package, AMG Exterior Carbon-Fibre Package 2, κεραμικούς δίσκους στο σύστημα πέδησης και διαφορετικού τύπου πίσω καθίσματα.  Όπως ανακοινώθηκε, η πρώτη δημόσια εμφάνιση της έκδοσης Edition 1 θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στο περιθώριο του 24ώρου αγώνα που πραγματοποιείται στη Γερμανία στην πίστα του Nurburgring. Η δε εμπορική της διάθεση θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο σε τιμές που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ