top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα Bentley Bentayga Speed

Στα πλαίσια της πρόσφατης ανανέωσης της οικογένειας Bentayga, η Bentley φρεσκάρει και την κορυφαία έκδοσή της, γνωστότερη με την ονομασία Speed.

Η κορυφαία έκδοση του βρετανικού SUV ανανεώνει την εμπιστοσύνη της στον γνωστό, 6λιτρο W12 κινητήρα της, ο οποίος διαθέτει για την περίσταση αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το παρελθόν με γνώμονα την εξοικονόμηση καυσίμου. Πιο συγκεκριμένα, ο twin-turbo κινητήρας είναι πλέον εφοδιασμένος σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων του, ενώ με 5η, 6η, 7η και 8η σχέση το κιβώτιο αποσυμπλέκεται από τον κινητήρα κατά το ρολάρισμα χωρίς γκάζι, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων.

Bentley Bentayga Speed

Ο W12 αποδίδει 635 ίππους και ροπή 900 Nm σταθερά από τις 1.500 έως και τις 5.000 σ.α.λ., όπως και στο παρελθόν, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,9 δλ. και τελική ταχύτητα 306 χλμ./ώρα. Ο οδηγός έχει στη διάθεση του τα προγράμματα λειτουργίας Comfort, Custom και Bentley, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στο άλλο… άκρο (βλ. Sport) με γνώμονα την ενίσχυση των δυναμικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου. Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί και το σύστημα των ενεργών αντιστρεπτικών δοκών, οι οποίες ελέγχονται ηλεκτρονικά με τη βοήθεια 48βολτου ηλεκτρικού συστήματος.

Bentley Bentayga Speed

Η νέα Bentley Bentayga Speed εφοδιάζεται με σύστημα Torque Vectoring, το οποίο διαθέτει διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν καλιμπράρισμα. Προαιρετικά, η βρετανική εταιρεία προσφέρει ένα σετ κεραμικών δίσκων, τα οποία ζυγίζουν 20 κιλά λιγότερο σε σχέση με τα συμβατικά – στην πράξη η εν λόγω διάταξη αποδεικνύεται… ανθεκτική σε θερμοκρασίες έως και 1.000 βαθμούς Κελσίου και σε ροπή πέδησης έως και 6.000 Nm.

Bentley Bentayga Speed

Οπτικά, η έκδοση Speed εναρμονίζεται με τις απλές εκδόσεις της ανανεωμένης Bentayga διαθέτοντας ωστόσο χαρακτηριστικές πινελιές, χάρη στο σπορ bodykit, τους τροχούς των 22 τροχών, τα μεγαλύτερα σπόιλερ, τα διακοσμητικά φιλέτα από carbon, τη μεγάλη matrix γρίλια και τα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα. Στην καμπίνα, τέλος, σημείο αναφοράς σε σχέση με τις ταπεινότερες εκδόσεις της Bentayga είναι τα σπορ καθίσματα με την χαρακτηριστική επένδυση από αλκαντάρα και η εντυπωσιακή οθόνη των 10,9 ιντσών του αναβαθμισμένου σε δυνατότητες συστήματος infotainment.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ