Επικαιρότητα Κόσμος

Πρεμιέρα για τη νέα Bentley Continental GT V8

Η Bentley παρουσίασε τις νέες Continental GT με 8κύλινδρο κινητήρα σε εκδόσεις coupe και convertible.

Διόλου τυχαία, η είδηση είναι η προσθήκη ενός 8κύλινδρου σε διάταξη V κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 4,0 λίτρων κάτω από το εμπρός καπό του αυτοκινήτου, το οποίο αποδίδει 550 ίππους και ροπή 770 Nm. Η Bentley αναφέρει πως ο κινητήρας αυτός διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, για περισσότερη οικονομία καυσίμου, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4.0 και 4,1 δλ. για τις εκδόσεις coupe και convertible και τελική ταχύτητα και στις δύο περιπτώσεις της τάξης των 318 χλμ./ώρα.

Οπτικά, οι διαφοροποιήσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες σε σχέση με τα μεγαλύτερα αδέλφια της οικογένειας περιοριζόμενες στις διαφορετικές απολήξεις της εξάτμισης, στα σχετικά λογότυπα και στους τροχούς που έχουν διάμετρο 20 ιντσών ή προαιρετικά έως και 22 ίντσες. Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια… περισσεύει με το δέρμα και το ξύλο να έχουν τον κυρίαρχο ρόλο. Η χειροποίητη στην πλειοψηφία της καμπίνα ξεχωρίζει επίσης και για τον πλούσιο τεχνολογικό της εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια οθόνη αφής 12,3 ιντσών κι ένα ηχοσύστημα 650 Watt με 10 ηχεία.

Η έκδοση convertible της νέας και 8κύλινδρης Continental GT διαθέτει μια μαλακή αναδιπλούμενη οροφή η οποία κινείται με την αρωγή ενός ηλεκτρομηχανισμού. Η διαδικασία του ανοίγματος/κλεισίματος πραγματοποιείται μέσα σε 19 μόλις δευτερόλεπτα ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα. Τέλος, η οροφή είναι διαθέσιμη σε επτά διαφορετικές αποχρώσεις._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου