top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα BMW M8 Gran Coupe

Η BMW διευρύνει τη γκάμα των προτάσεων του M Division εντάσσοντας σε αυτή την έκδοση Gran Coupe της νέας Σειράς 8.

Η BMW εντείνει την επέλασή της στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων με σπορτίφ χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας και επίσημα σήμερα την κορυφαία έκδοση M στο «σώμα» της 4θυρης M8 Gran Coupe. Μάλιστα, κατά την πάγια τακτική της, εκτός από τη βασική έκδοση της τελευταίας, η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε μία ακόμα παραλλαγή της που φέρει τη διακριτική ονομασία Competition.

BMW M8 Gran Coupe

Έχοντας στο εμπορικό της στόχαστρο την Porsche Panamera Turbo αλλά και τη Mercedes-AMG GT 63 4door, η νέα M8 Gran Coupe τροφοδοτείται από τον V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων που είδαμε στις M8 Coupe και M8 Cabriolet. Στην απλή του εκδοχή, ο M TwinPower Turbo κινητήρας αποδίδει ισχύ 600 ίππων ενώ στην Competition 25 επιπλέον – σε κάθε περίπτωση η μέγιστη ροπή του παραμένει σταθερή στα 750 Nm.

BMW M8 Gran Coupe

Σύμφωνα με την BMW, το σύστημα ψύξης και λίπανσης του κινητήρα είναι σχεδιασμένα για χρήση του αυτοκινήτου στην πίστα, ενώ το σύστημα εξαγωγής του διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα «πτερύγια» που ενισχύουν την σπορτίφ ηχητική του. Αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς με την αρωγή ενός 8τάχυτου κιβωτίου της οικογένειας M Streptronic με Drivelogic, της γνωστής τετρακίνησης M xDrive που προσφέρει τα προγράμματα 4WD, 4WD Sport και 2WD καθώς και διαφορικού Active M Differential.

BMW M8 Gran Coupe

Με μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 200 χλστ. σε σχέση με την M8 Coupe, οι M8 Gran Coupe και M8 Gran Coupe Competition είναι σε θέση να επιταχύνουν από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,3 και 3,2 δλ. αντίστοιχα. Οι δε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανέρχονται στα 244-240 γραμμάρια για κάθε χιλιόμετρο κίνησης και οι μέση κατανάλωση καυσίμου στα 10,7-10,5 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα.

BMW M8 Gran Coupe

Από εκεί και πέρα, αμφότερες είναι εφοδιασμένες με ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις, σύστημα M Servotronic στο σύστημα διεύθυνσης και DSC με πρόγραμμα Μ Dynamic Mode. Τέλος, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μια πληθώρα στοιχείων και συστημάτων που εγγυώνται περίσσια ασφάλειας και πολυτέλειας – ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι τα φώτα BMW Laserlights, τα καθίσματα Μ, τo προηγμένο Head-up Display, καθώς και τα BMW Live Cockpit Professional, BMW Intelligent Personal Assistant και Parking Assistant._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ