top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα Maserati Ghibli Hybrid

Η Maserati μπαίνει στο μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης με την πρεμιέρα της υβριδικής Ghibli.

Η νέα Maserati Ghibli Hybrid αποτελεί το πρώτο βήμα της διάσημης ιταλικής τρίαινας στον κόσμο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ σύντομα αντίστοιχες, mild-hybrid, εκδόσεις θα ακολουθήσουν τόσο για την Quattroporte, όσο και για τη Levante.

Maserati Ghibli Hybrid

Οπτικά, η Ghibli Hybrid, η οποία είναι ελαφρύτερη κατά 80 κιλά σε σχέση με την απερχόμενη, ντίζελ έκδοση, διαφοροποιείται σε σχέση με τις συμβατικές εκδοχές της οικογένειας, χάρη στην ανασχεδιασμένη μάσκα με τις χαρακτηριστικές μπλε πινελιές που πλέον θα διαφοροποιούν τις υβριδικές Maserati σε σχέση με τις υπόλοιπες που τροφοδοτούνται αποκλειστικά με θερμικό κιντήρα. Από εκεί και πέρα, επεμβάσεις έχουν γίνει και στο πίσω μέρος, όπου τα φωτιστικά σώματα παραπέμπουν σε εκείνα των 3200 GT και Alfieri.

Maserati Ghibli Hybrid

Η καρδιά της νέας Ghibli Hybrid είναι ένα 2λιτρος κινητήρας βενζίνης με 4 σε σειρά κυλίνδρους που… άρωμα Alfa Romeo, σε συνδυασμό με μία γεννήτρια/μίζα και ηλεκτρικό κύκλωμα των 48 V. Η ισχύς του όλου «πακέτου» διαμορφώνεται στους 330 ίππους στις 5.750 σ.α.λ. και η ροπή στα 450 Nm στις 4.000 σ.α.λ., χάρη στις επεμβάσεις των μηχανικών της Modena.

Maserati Ghibli Hybrid

Ο υβριδικός κινητήρας, ο οποίος αντικαθιστά τoν 6κύλινδρο ντίζελ, συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF στέλνοντας την ισχύ στους πίσω τροχούς με την αρωγή συγχρόνως ενός μηχανικού μπλοκέ διαφορικού. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η νέα Maserati Ghibli Hybrid είναι σε θέση να «πιάσει» τα 255 χλμ./ώρα επιταχύνοντας από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ.

Όπως επιβεβαίωσαν εκ νέου οι ιθύνοντες της Maserati, τα πρώτα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της εταιρείας θα είναι οι νέες GranCoupe και GranCabrio, που θα παρουσιαστούν μέσα στο 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ