top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα McLaren 570S Sprint

Πρόκειται για το πιο… πισταδόρικο μοντέλο παραγωγής της οικογένειας Sport Series της McLaren.

Η βρετανική εταιρεία αποκάλυψε σήμερα τη νέα 570S Sprint, η οποία βασίζεται στην 570S Coupe και προορίζεται, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, για χρήση εντός πίστας. Την κίνηση στην ειδική αυτή έκδοση που επίσημα θα παρουσιαστεί στο Goodwood Festival of Speed αυτό το Σαββατοκύριακο, εξακολουθεί να παρέχει ο γνώριμος twin turbo V8 κινητήρας των 3,8 λίτρων, για τον οποίο ωστόσο δεν ανακοινώνονται στοιχεία αναφορικά με την ισχύ και τη ροπή του. Ωστόσο, η McLaren σπεύδει να δηλώσει πως τα χαρακτηριστικά απόδοσής του είναι βελτιωμένα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την ηχητική του.

Σε σχέση με τις απλές 570S, η Sprint διαθέτει τροχούς με μονό μπουλόνι, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από μαγνήσιο, σε συνδυασμό με σλικ ελαστικά της Pirelli. Από εκεί και πέρα, οι μηχανικοί της εταιρείας προχώρησαν στην αντικατάσταση του ψυγείου με εκείνο που «κοσμεί» τα αγωνιστικά της κατηγορίας GT3 εγκαθιστώντας παράλληλα ένα πιο επιθετικό εμπρόσθιο splitter. Επίσης, η 570S Sprint διαθέτει «σταθερή» πίσω αεροτομή και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα για καλύτερη ροή του αέρα κάτω από το δάπεδο του οχήματος.

Στο εσωτερικό συναντάμε έναν κλωβό ασφαλείας αντίστοιχο με εκείνον των καθαρόαιμων προτάσεων της κατηγορίας GT3, σπορ καθίσματα με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων, σύστημα πυρόσβεσης και προαιρετικά… κάθισμα συνοδηγού._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ