top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes-AMG A 35 4Matic Saloon

Η μικρότερη 4θυρη Mercedes αποκτά το λογότυπο AMG. Και μαζί με αυτό τον 2λιτρο κινητήρα των 306 ίππωn, σε συνδυασμό με τετρακίνηση.

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο της AMG που χρησιμοποιεί το «συμπαγές» δάπεδο της γερμανικής εταιρείας μετά την 5θυρη Α 35 που λίαν συντόμως θα δούμε να πατά τους τροχούς της και στη χώρα μας. Και προφανώς για τον άμεσο ανταγωνιστή των BMW M240i και Audi S3 Saloon. Όπως ήταν αναμενόμενο, την κίνηση στην κορυφαία έκδοση της 4θυρης A-Class προσφέρει ο γνωστός 4κύλινδρος κινητήρας των 1.991 κ.εκ. της γερμανικής εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 306 ίππους στις 5.800 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής σταθερά από τις 3.000 έως και τις 4.000 σ.α.λ. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, οι τιμές αυτές είναι σε θέση να εξασφαλίσουν στη νέα A 35 Saloon επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,8 δλ. και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ.ώρα.

Ο κινητήρας με τον twin-scroll υπερσυμπιεστή και στο σύστημα Camtronic συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift DCT 7G των Γερμανών και σύστημα τετρακίνησης 4Matic, το οποίο μοιράζει τη ροπή του 4κύλινδρου από 100/0 έως και 50/50 ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα. Προκειμένου να ενισχυθεί η ακαμψία του αυτοκινήτου, μια πλάκα αλουμινίου βρίσκεται εγκατεστημένη κάτω από τον κινητήρα καθώς και δύο επιπρόσθετα διαγώνια μπράτσα στο μπροστινό μέρος. Την ίδια ώρα, ο οδηγός της Mercedes-AMG A 35 4Matic Saloon έχει στη διάθεσή του μέσω του AMG Drive Select τα προγράμματα Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual.

Η ανάρτηση του αυτοκινήτου αποτελείται από γόνατα Μακφέρσον εμπρός σε συνδυασμό με ψαλίδια από αλουμίνιο εμπρός, ενώ πίσω συναντάμε μια διάταξη τεσσάρων συνδέσμων με τρεις διαμήκεις και έναν εγκάρσιο βραχίονα σε συνδυασμό με υπο-πλαίσιο. Κατ’ επιλογή του δυνητικού αγοραστή του αυτοκινήτου, τα κινούμενα μέρη της ανάρτησης, και δη τα αμορτισέρ, ελέγχονται ηλεκτρονικά μέσω του AMG Ride Control. Σε ότι αφορά στα φρένα, η νέα Mercedes-AMG A 35 4Matic Saloon είναι εφοδιασμένη με 4πίστονες δαγκάνες και δίσκους 350 χλστ. εμπρός και μονοπίστονες δαγκάνες με δίσκους 330 χλστ. πίσω.

Οπτικά, η νέα Mercedes-AMG A 35 4Matic Saloon μοιράζεται το προσωπείο της Α 35 στο οποίο σήμα κατατεθέν αποτελούν οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και το διαφοροποιημένο splitter. Το liftback πίσω μέρος θυμίζει έντονα την CLS, όντας διακοσμημένο για την περίσταση με έναν επιθετικό σε σχήμα διαχύτη και δύο αντικριστές απολήξεις του συστήματος εξαγωγής – προορατικά το εργοστάσιο προσφέρει ένα ακόμα πιο επιθετικό οπτικό «πακέτο». Στο εσωτερικό, τέλος, η εικόνα είναι γνώριμη, και πανομοιότυπη ασφαλώς με εκείνη της Α 35, με την τελευταία γενιά του πολύ-συστήματος MBUX και τις ουκ ολίγες οθόνες αφής να έχουν τον πρώτο λόγο, σε συνδυασμό με το προαιρετικό πολύ-λειτουργικό πηδάλιο της AMG Performance που είδαμε για πρώτη φορά στην C63._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ