top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes-AMG G63 στη Γενεύη

Την είδαμε για πρώτη φορά στις αρχές του χρόνου στο Ντιτρόιτ στην έκδοση G500 και τώρα ήρθε η ώρα για την κορυφαία G63.

Φυσικά, η καρδιά της νέας MercedesAMG G63, και συγκεκριμένα η απόδοσή της, είναι αυτή που κάνει τη διαφορά σε σχέση με την ταπεινή (λέμε τώρα) G500 (περισσότερα για αυτή μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Αντικαθιστώντας τον biturbo V8 των 5,5 λίτρων της απελθούσης G63, η νέα «φορά» τον γνωστό 4λιτρο V8 κινητήρα-πασπαρτού της AMG, τον Μ178, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 585 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 820 Nm σταθερά από τις 2.500 έως και τις 3.500 σ.α.λ. εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 4,5 δλ., παρά τα 2.485 κιλά της, καθώς και τελική ταχύτητα 220 ή 240 χλμ./ώρα στην έκδοση που εφοδιάζεται με το πακέτο AMG Driver’s Package.

Η κίνηση μεταδίδεται μέσω του αναβαθμισμένου συστήματος AMG Performance 4Matic συστήματος και στους τέσσερις τροχούς (σ.σ.: σε κανονικές συνθήκες η κατανομή της ροπής εμπρός πίσω είναι 40/60) με την αρωγή του Speedshift TCT αυτόματου κιβωτίου των 9 σχέσεων των Γερμανών. Φυσικά, η κορυφαία έκδοση της G-Class διαθέτει τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις AMG Ride Control, οι οποίες προσφέρουν τα προεπιλεγμένα προγράμματα Comfort, Sport και Sport Plus για τους πιο… ανήσυχους.

Αισθητικά, η νέα Mercedes-AMG G63 ξεχωρίζει για τη διαφορετική μάσκα με τις 12 κάθετες γρίλιες, για τους θηριώδεις τροχούς των 21 ιντσών, το τροποποιημένο σχήμα του εμπρός προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό, όπως σε κάθε σύγχρονη δημιουργία της Mercedes, το Widescreen Cockpit αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο προσφέροντας μεταξύ άλλων κορυφαίες δυνατότητες διασύνδεσης, επικοινωνίας και πληροφόρησης για όλους τους επιβάτες.

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα Mercedes-AMG G63 θα λανσαριστεί αρχικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση Edition 1, η οποία θα διαφέρει από τις «κανονικές» χάρη σε συγκεκριμένες αισθητικές και όχι μόνο επεμβάσεις, όπως οι μεγαλύτεροι κατά μία ίντσα τροχοί, τα δερμάτινα μαυρο-κόκκινα δερμάτινα καθίσματα στο εσωτερικό, τα φιλέτα από carbon στο ταμπλό και το flat-bottom τιμόνι της AMG Performance._X.A. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ