top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+

Την κορυφαία έκδοση της GLS παρουσίασε σήμερα η Mercedes-AMG στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λ. Άντζελες.

Η Mercedes συνεχίζει την επέλασή της στην κατηγορία των SUV μοντέλων, και ειδικότερα σε άνω άκρο της, παρουσιάζοντας σήμερα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λ. Άντζελες την κορυφαία έκδοση της GLS, η οποία κοσμείται από τα γνώριμα πλέον διακριτικά «63 4Matic+». Πίσω από αυτά, εκτός από το «πολυφορεμένο» σύστημα τετρακίνησης των Γερμανών, βρίσκεται ο 4λιτρος V8 κινητήρας πασπαρτού του αστεριού της Στουτγάρδης, ο οποίος συνεπικουρείται από το ηλεκτρικό πακέτο EQ Boost (βλ. μίζα/γεννήτρια σε  συνδυασμό με 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα), το οποίο έρχεται να αθροίσει 22 επιπλέον ίππους.

Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+

Ο V8 κινητήρας αποδίδει 612 ίππους στις 5.750-6.500 σ.α.λ. και ροπή 850 Nm σταθερά από τις 2.500 έως και τις 4.500 σ.α.λ. εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,2 δλ. Σύμφωνα με τις τυποποιημένες μετρήσεις του Γερμανού κατασκευαστή, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα φτάνουν στα 273 gr για κάθε χιλιόμετρο και η μέση κατανάλωση καυσίμου για κάθε 100 χλμ. τα 11,9 λίτρα.

Mercedes-AMG 63 4Matic+

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του γνωστού συστήματος 4Matic+, το οποίο, κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις, μπορεί να στείλει το σύνολο της ροπής στους πίσω τροχούς. Αρωγός σε κάθε περίπτωση «στέκεται» ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 9 σχέσεις (AMG Speedshift 9G). Μεταξύ άλλων, η νέα GLS 63 4Matic+ είναι εφοδιασμένη με την αερανάρτηση AMG Ride Control + (βασικός εξοπλισμός) διαθέτοντας τρία διαφορετικά modes – τα Comfort, Sport και Sport+._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ