top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την ανανεωμένη Bentley Bentayga PHEV

Η Bentley παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη, plug-in υβριδική έκδοση της Bentayga η οποία αναμένεται να αποτελέσει τη δημοφιλέστερη στη γκάμα του πολυτελούς SUV της βρετανικής φίρμας.

Έξι σχεδόν μήνες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου, η Bentley προχωρά σήμερα στην πρεμιέρα της επαναφορτιζόμενης υβριδικής έκδοσης της Bentayga.

Οπτικά, παρά τις φαινομενικά μικρές επεμβάσεις, κάθε πάνελ του εμπρόσθιου και πίσω μέρους είναι νέο. Η πιο χαρακτηριστική απόκλιση σε σχέση με το παρελθόν έγκειται στη μάσκα, η οποία είναι μεγαλύτερη αλλά και ψηλότερη κατά 30 χλστ. Από εκεί και πέρα, επεμβάσεις έχουν γίνει στα φώτα, στο σχήμα των εμπρός φτερών, ενώ διευρυμένο κατά 20 χλστ. είναι το πίσω μετατρόχιο. Επεμβάσεις ελάσσονος βαρύτητας έχουν γίνει σε πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ διαφορετική είναι και η σχεδίαση των ζαντών.

Bentley Bentayga PHEV

Πιο τρανταχτές είναι οι διαφοροποιήσεις στην καμπίνα. Τα ανασχεδιασμένα πίσω καθίσματα, σε συνδυασμό με το νέο μηχανισμό ανάκλησής τους, έχουν αυξήσει τον «αέρα» για τα πόδια των πίσω κατά 100 χλστ., ενώ διαθέσιμο είναι πλέον και ένα χειριστήριο, τύπου tablet, για τον έλεγχο του συστήματος infotainment από τους επιβάτες της δεύτερης ή και τρίτης σειράς καθισμάτων. Σχεδιαστικά, πόλος έλξης είναι η νέα οθόνη των 10,9 ιντσών του συστήματος διασύνδεσης και ψυχαγωγίας, ενώ πλέον ο αναλογικός πίνακας οργάνων έχει δώσει τη θέση του σε μια ψηφιακή διάταξη.

Bentley Bentayga PHEV

Την κίνηση εξακολουθεί να προσφέρει η ίδια -σε σχέση με το παρελθόν- υβριδική μονάδα ισχύος. Η τελευταία απαρτίζεται από έναν βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 3,0 λίτρα και 6 κυλίνδρους σε διάταξη V καθώς και από ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 449 ίππους και ροπή 700 Nm – o ηλεκτρικός κινητήρας έχει μέγιστη ισχύ 126 ίππων με την ροπή του να φτάνει τα 350 Nm. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, για το «0-100» η ανανεωμένη Bentley Bentayga PHEV χρειάζεται μόλις 5,2 δλ., ενώ την ίδια ώρα η τελική της ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 255 χλμ./ώρα.

Bentley Bentayga PHEV

Η υβριδική μονάδα κίνησης του πολυτελούς SUV της Bentley συνδυάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου με αποθηκευτική δυναμική 17,6 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 38 χλμ. στο πρωτόκολλο WLTP και 50 χλμ. στον κύκλο NEDC. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, η πλήρωση της μπαταρίας με ενέργεια με ισχύ φόρτισης τα 7,2 kW διαρκεί περίπου δυόμιση ώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ