top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την BMW 330e Touring

Η BMW έρχεται να αθροίσει στην 4θυρη 330e την έκδοση Touring, με τους δύο τύπους αμαξώματος των plug-in υβριδικών μοντέλων της να είναι διαθέσιμα σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Η BMW ανακοίνωσε σήμερα ότι μέσα στη χρονιά που διανύουμε πρόκειται να ενισχύσει έτι περαιτέρω τη γκάμα των plug-in υβριδικών εκδόσεων της Σειράς 3, καθώς από το καλοκαίρι και μετά στην υπάρχουσα παλέτα θα προστεθεί η 330e Touring. Επιπλέον, τόσο η τελευταία, όσο και η 330e Sedan θα είναι διαθέσιμες από τα μέσα της χρονιάς τόσο με κίνηση στους πίσω τροχούς, όσο και με το ευφυές σύστημα τετρακίνησης xDrive των Βαυαρών.

BMW 330e Touring xDrive

Το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης της νέας BMW 330e Touring αποτελείται από έναν 2λιτρο, 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα της γνωστής οικογένειας TwinPower Turbo, ο οποίος αποδίδει 184 ίππους, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος βρίσκεται ενσωματωμένος στο -τάχυτο κιβώτιο Steptronic παράγοντας μέγιστη ισχύ 113 ίππων. Η δε συνδυαστική φτάνει, σύμφωνα με την BMW, τους 252 ίππους, τιμή όμως που μπορεί να αυξηθεί κατά 40 ίππους και για διάστημα 10 δευτερολέπτων σε συνθήκες υψηλού φορτίου. Η εν λόγω λειτουργία – XtraBoost την αποκαλεί η BMW – διατίθεται στο πρόγραμμα Sport, αυξάνοντας έτσι την μέγιστη συνδυαστική ισχύ του «πακέτου» στους 292 ίππους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέγιστη ροπή του plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης της νέας BMW 330e Touring είναι 420 Nm.

BMW 330e Touring xDrive - BMW 330e

Η νέα BMW 330e Touring επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6,1 δλ., ενώ η τελική της ταχύτητα είναι 220 χλμ./ώρα. Στο πρόγραμμα Hybrid, η νέα BMW 330e Touring μπορεί να επιταχύνει μέχρι τα 110 χλμ./ώρα αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να ενεργοποιείται μόνο σε υψηλότερες ταχύτητες ή σε ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις φορτίου. Σύμφωνα με την BMW, η μπαταρία ιόντων λιθίου της νέας BMW 330e Touring είναι σε θέση να εξασφαλίσει ηλεκτρική αυτονομία, με μηδενικές ασφαλώς εκπομπές ρύπων, για μια απόσταση μήκους έως και 65 χλμ.

BMW 330e Touring xDrive - BMW 330e

Τόσο η 330e Sedan, όσο και η 330e Touring θα είναι σε λίγους μήνες διαθέσιμες και ως τετρακίνητες αξιοποιώντας τη δυναμική του συστήματος xDrive. Εδώ, μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου πολύδισκου συμπλέκτη, το σύστημα τετρακίνησης είναι σε θέση να κατανέμει με δυναμικό τρόπο την ισχύ του κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις. Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, η 330e xDrive Sedan επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,8 δλ. (τελική ταχύτητα των 224 χλμ./ώρα) και επίσης νέα 330e xDrive Touring σε 6,2 δλ. (τελική ταχύτητα 214 χλμ./ώρα). Σε ότι αφορά στην ηλεκτρική του αυτονομία, το εργοστάσιο κάνει λόγο αντίστοιχα για 58 και 55 χλμ.

BMW 330e

Η BMW κατέστησε γνωστό πως η μπαταρία και των τεσσάρων μοντέλων έχει χωρητικότητα 12 kWh. Η δε φόρτισή της μέσω μιας «κοινής» πρίζας οικιακού δικτύου από την κατάσταση της πλήρους αποφόρτισης έως την ένδειξη «80%» διαρκεί 4,2 ώρες, ενώ για την πλήρη φόρτιση ο αντίστοιχος χρόνος φτάνει τις 5,7 ώρες. Τέλος, με την αρωγή του επιτοίχιου φορτιστή BMW i Wallbox, οι εν λόγω διαδικασίες φόρτισης μπορούν να ολοκληρωθούν σε 2,4 και 3,4 ώρες, αντίστοιχα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ