top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την ηλεκτρική Mercedes EQA στις 20 Ιανουαρίου

Η Mercedes θα αποκαλύψει μέσω διαδικτύου στις 20 Ιανουαρίου τη νέα και αμιγώς ηλεκτροκίνητη EQA.

Η Mercedes προχωρά με ταχύ, θα έλεγε κανείς, βηματισμό στη διεύρυνση της γκάμας των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, που ως γνωστόν ξεχωρίζει σε σχέση με τις συμβατικές σειρές της από τη διακριτική ονομασία EQ.

Όπως ανακοινώθηκε, το δεύτερο μετά την EQC μέλος της εν λόγω οικογένειας θα είναι η νέα EQA, ένα αυτοκίνητο που θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 20 Ιανουαρίου αποτελώντας εν πολλοίς την εξηλεκτρισμένη κατά 100% εκδοχή της γνωστής GLA.

Με δεδομένη την επικείμενη αποκάλυψη του μοντέλου, η Mercedes κρατά προς ώρας κλειστά τα χαρτιά της περιοριζόμενη στη δημοσιοποίηση μιας teaser φωτογραφίας του εσωτερικού καθώς και συγκεκριμένων πληροφοριών που σχετίζονται με τις τεχνολογικές της περγαμηνές.

Mercedes EQA

Σε σχέση με τις τελευταίες, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η έκδοση λανσαρίσματος θα φέρει την ονομασία EQA 250 και θα τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει ισχύ 140 kW, δηλαδή 190 ίππους, εξασφαλίζοντας μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της τάξης των 15,7 kWh για κάθε 100 χλμ.

Αργότερα, το ντεμπούτο τους θα κάνουν εκδόσεις με υψηλότερη ισχύ, η οποία θα φτάνει έως και τους 272 ίππους και κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes «έπιασε» τον στόχο των μέσων εκπομπών CO2 στην Ευρώπη για το 2020

Θυμίζουμε ότι μέσα στο 2021 η Mercedes θα παρουσιάσει επίσης την EQS, την ηλεκτρική με άλλα λόγια έκδοση της S-Class, καθώς και τη νέα EQB.

Διαβάστε επίσης: Έξι ηλεκτρικά μοντέλα από τη Mercedes έως το 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ