top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την Pagani Zonda HP Barchetta

Αυτή είναι η τελευταία εκδοχή της Pagani Zonda. Μέχρι νεοτέρας, ασφαλώς.

Η εμβληματική Pagani Zonda, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1999 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, συνεχίζει να μας… απασχολεί μέχρι και σήμερα (δικαίως, θα προσθέταμε εμείς!) αποτελώντας όλα αυτά τα χρόνια ένα από τα πιο περιζήτητα και συνάμα ποθητά hypercars του είδους. Εξ ου και οι αναρίθμητες «ειδικές εκδόσεις» της που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας απευθυνόμενες στους φανατικούς οπαδούς της μάρκας. Ή, για να ακριβολογούμε, σε συλλέκτες με παχιά πορτοφόλια και υψηλό αυτοκινητικό γούστο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Horacio Pagani εν έτει 2013 ότι η καθαρόαιμη Zonda Revolucion θα ήταν και η τελευταία που θα έβγαινε από τη «χειροποίητη» γραμμή παραγωγής της εταιρείας, σήμερα η ιταλική φίρμα έρχεται για μια ακόμα φορά να διαψεύσει τον ίδιο της τον εαυτό παρουσιάζοντας, κατά παραγγελία μάλιστα του ίδιου του ιδρυτή της, την εκθαμβωτική HP Barchetta στο Pebble Beach των ΗΠA,. Εικάζεται πως το νέο αυτό «κομψοτέχνημα» θα αναπαραχθεί σε μόλις 3 αντίτυπα, με το πρώτο εξ αυτών να προστίθεται στη θαυμαστή, είναι η αλήθεια, προσωπική συλλογή τετράτροχων καλλονών του ιδρυτή της εταιρείας.

Όπως και να ‘χει, σήμα κατατεθέν της HP Barchetta είναι το «κομμένο» εμπρός παρπρίζ της και φυσικά το «καλύμματα» από carbon των πίσω τροχών της που σε συνδυασμό καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα σύνολο που μαγνητίζει. Από εκεί και πέρα, η «ξεσκούφωτη» αυτή Zonda ενσωματώνει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία που είδαμε σε παλαιότερες εκδόσεις της –από τους τροχούς και τα φωτιστικά σώματα, έως το «λαμπερό» λευκό εσωτερικό της.

Στα μηχανικά μέρη το «παρών» εξακολουθεί να δίνει ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας της Mercedes-AMG, ο οποίος συνεργάζεται με ένα… απλό χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η HP Barchetta «πατά» σε τροχούς 20 και 21 ιντσών που «ντύνονται» από τα ειδικής σχεδίασης ελαστικά της Pirelli που είδαμε για πρώτη φορά στην Huayra BC, ενώ για την πέδησή της φροντίζουν οι κεραμικοί δίσκοι της ιταλικής επίσης εταιρείας Brembo._X.A. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ