top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την υβριδική Lamborghini Sian

Η Lamborghini αποκάλυψε τη νέα Sian – το πρώτο υβριδικό μοντέλο στην ιστορία της.

Πρόκειται για τη δυνατότερη Lamborghini που έχει κατασκευάσει ποτέ η διάσημη ιταλική εταιρεία από την Sant’Agata – μα πρωτίστως για το πρώτο υβριδικό της μοντέλο, το οποίο συνδυάζει ειδικά για την περίπτωση τις αρετές ενός ηλεκτροκινητήρα με εκείνες του παραδοσιακού V12 ατμοσφαιρικού κινητήρα της ιταλικής φίρμας που είδαμε στην Aventador SVJ.

Lamborghini Sian

Για την περίσταση, η ισχύς του θερμικού συνόλου των 6,5 λίτρων έχει σκαρφαλώσει στους 785 ίππους στις 8.500 σ.α.λ., ενώ με την αρωγή ενός ηλεκτρικού μοτέρ με ισχύ 34 ίππων που λειτουργεί με τάση 48 V και βρίσκεται εγκατεστημένο μέσα στο κιβώτιο ταχυτήτων, η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 819 ίππους. Προς το παρόν, η τιμή της μέγιστης ροπής δεν ανακοινώνεται – εν αντιθέσει, η ιταλική εταιρεία δηλώνει πως η Sian είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 2,8 δλ., με την τελική της να φτάνει να τα 350 χλμ./ώρα.

Lamborghini Sian

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος συνδέεται άμεσα με τους τροχούς, είναι σε θέση να υποστηρίξει την κίνηση της Sian με μικρές ταχύτητες και σε μανούβρες και διαδικασίες, όπως το παρκάρισμα. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα, η Lamborghini δεν χρησιμοποιεί για την αποθήκευση της ενέργειας μία μπαταρία ιόντων λιθίου, αλλά έναν πυκνωτή, ο οποίος είναι τρεις φορές πιο ισχυρός από έναν συσσωρευτή ενέργειας ίδιου βάρους και τρεις φορές πιο ελαφρύς από μια μπαταρία με ίδια χωρητικότητα.

Lamborghini Sian

Η συγκεκριμένη διάταξη βρίσκεται εγκατεστημένη ανάμεσα στο κόκπιτ και τον κινητήρα εξαφαλίζοντας ιδανική κατανομή βάρους. Το ηλεκτρικό σύστημα, μαζί με τον πυκνωτή και τον ηλεκτροκινητήρα, δεν ξεπερνούν σε βάρος τα 34 κιλά προσφέροντας νε τον τρόπο αυτό μια αναλογία κιλών/ίππων που προσδιορίζεται στην τιμή 1.

Lamborghini Sian

Η νέα Sian – που στην τοπική διάλεκτο στην Μπολόνια της Ιταλίας σημαίνει «αστραπή» – ενσωματώνει ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση, σχεδιασμένο από την ίδια την Lamborghini. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, η ηλεκτρική ισχύς που μπορεί να ανακτηθεί είναι άμεσα διαθέσιμη έως και τα 130 χλμ./ώρα – από εκεί και πάνω ο ηλεκτροκινητήρας αποσυνδέεται αυτόματα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ηλεκτρομοτέρ βελτιώνει την επιτάχυνση του αυτοκινήτου κατά 0,2 δλ. από τα 30 στα 60 χλμ./ώρα με 3η σε σχέση με την Aventador SVJ, αλλά και καλύτερη κατά 20% (βλ. 1,2 δλ.) σε σύγκριση με την τελευταία από τα 70 στα 120 χλμ./ώρα με μεγαλύτερες σχέσεις στο κιβώτιο.

Lamborghini Sian

Όπως ανακοίνωσε η Lamborghini, η Sian είναι ένα μοντέλο που έρχεται να φωτογραφίσει τις μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης για λογαριασμό της ιταλικής εταιρείας – και ως προπομπός των παραπάνω, θα παραχθεί σε μόλις 63 αντίτυπα, τα οποία θα μπορούν να εξατομικευτούν σε εξοπλισμό, εμφάνιση και υλικά στο εσωτερικό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις κάθε αγοραστή. Προς το παρόν, η τιμή κάθε αντιτύπου της νέας Sian, που θα παρουσιαστεί επίσημα την προσεχή εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, δεν έχει ανακοινωθεί._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ