top icon
Κόσμος

Πρεμιέρα για το Toyota GR GT3 Concept

Το νέο Toyota GR GT3 Concept που αποκαλύφθηκε σήμερα φωτογραφίζει τις προθέσεις του Ιάπωνα κατασκευαστή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό – και συγκεκριμένα στην κατηγορία GT3.

Το Toyota GR GT3 Concept που αποκαλύφθηκε στο Tokyo Auto Salon, είναι ένα εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο, πρωτότυπο με φιλοσοφία προσανατολισμένη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό «που ενσαρκώνει την προσέγγιση του Ιάπωνα κατασκευαστή με γνώμονα τον οδηγό» στην εξέλιξη ενός αυτοκινήτου.

Η εταιρεία δηλώνει ότι με το νέο Toyota GR GT3 στοχεύει να προσελκύσει πελάτες που συμμετέχουν στους αγώνες της κατηγορίας GT3, χωρίς ωστόσο να δίνει στη δημοσιότητα ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διάθεση ενός τέτοιου αυτοκινήτου με καθαρόαιμα χαρακτηριστικά.

Στη λιτή ανακοίνωση που συνοδεύει την πρεμιέρα του GR GT3 Concept η Toyota δηλώνει ότι θα συνεχίσει «τη διάθεση αυτοκινήτων για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αντί να προσαρμόζει απλώς τα οχήματα παραγωγής για χρήση αγώνες», όπως συνέβη με το GR Yaris που έχει εξελιχθεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Toyota GR Yaris GRMN

Toyota GR GT3 Concept

Οι προσπάθειες της ιαπωνικής εταιρείας στο παγκόσμιο motorsport θα συμβάλουν στην περαιτέρω εξέλιξη τόσο αγωνιστικών αυτοκινήτων της κατηγορίας GT3 όσο και των αυτοκινήτων δρόμου, με στόχο, όπως δηλώνει η ίδια, «να προωθηθεί ακόμα περισσότερο η δημιουργία ολοένα και καλύτερων αυτοκινήτων που προέρχονται από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Η Toyota δεν έχει αποκαλύψει προδιαγραφές ή λεπτομέρειες για το GR GT3 Concept. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η σχέση του με ο,τιδήποτε διαθέτει σήμερα ο Ιάπωνας κατασκευαστής σε πίστες ή εκθέσεις αντιπροσώπων είναι από ελάχιστες έως… ανύπαρκτες.

Θυμίζουμε ότι οι προδιαγραφές των καθαρόαιμων αυτοκινήτων της κατηγορίας GT3 είναι αρκετά ευέλικτες, με ελάχιστους περιορισμούς που επιβάλλονται στο πλαίσιο, τους κινητήρες, τη διάταξη του συστήματος μετάδοσης κίνησης και το αμάξωμα των αυτοκινήτων.

Toyota GR GT3 Concept

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota GR GT3 Concept
  • Toyota GR GT3 Concept
  • Toyota GR GT3 Concept
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ