top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα και ντεμπούτο στην Ευρώπη για το νέο Toyota Highlander

Η τέταρτη κατά σειρά γενιά του δημοφιλούς εκτός Ευρώπης Toyota Highlander κάνει σήμερα την επίσημη πρεμιέρα του και στις αρχές του 2021 το εμπορικό του ντεμπούτο και στην Ευρώπη.

Η ιαπωνική εταιρεία πραγματοποιεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην κατηγορία των SUV μοντέλων και μετά την αποκάλυψη του «μικρού» Yaris Cross, ήρθε η ώρα για την είσοδό της και στα premium… χωράφια του είδους με την τέταρτη κατά σειρά γενιά του Highlander, το οποίο για πρώτη φορά στα χρονικά θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2021 και στους αγοραστές της Ευρώπης.

Toyota Highlander

Διαθέτοντας 23 χρόνια εμπειρίας και περισσότερες από 15 εκατ. πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, η Toyota θα προσφέρει το νέο Highlander σε μία μόνο έκδοση, η οποία θα φιλοξενεί ένα «μικτό» σύστημα κίνησης αποτελούμενο από έναν θερμικό κινητήρα με φυσική αναπνοή και χωρητικότητα 2,5 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι προσδίδουν στο μεγάλο και πολυτελές SUV των Ιαπώνων χαρακτηριστικά τετρακίνησης (AWD-i) και μπαταρία νικελίου μετάλλου του υδριδίου.

Toyota Highlander

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, η συνολική απόδοση της όλης διάταξης (σ.σ.: ο θερμικός μπορεί να λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson) ανέρχεται στους 244 ίππους, με την μέση εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα και τις απαιτήσεις σε βενζίνη να ανέρχονται αντίστοιχα 146 gr/χλμ. και 6,6 λιτ./100 χλμ., σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του το σύστημα Drive Mode Select έχοντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στο προκαθορισμένα προγράμματα Eco, Normal, Sport και Trail.

Toyota Highlander

Το νέο Toyota Highlander βασίζεται στο δάπεδο GA-K, στο οποίο «πατά» επίσης το νέο Camry. Το μήκος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 5 μ. (4.950 χλστ.), το πλάτος ξεπερνά τα 1,9 μ. και το ύψος τα 1,7 μ., ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην ευρύχωρη καμπίνα του θα είναι εφικτή η φιλοξενία 7 επιβατών, με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων να μετακινείται κατά τα διαμήκη άξονα σε μια διαδρομή 180 χλστ. Ο δε χώρος αποσκευών έχει τη δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων με όγκο από 658 έως και 1.909 λίτρα, ανάλογα με τη θέση και διάταξη των καθισμάτων.

Toyota Highlander

Στο εσωτερικό η Toyota υιοθετεί γνώριμες φόρμες, με την οθόνη αφής των 12,3 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, τα άφθονους χώρους για μικροαντικείμενα, την προσεγμένη ποιότητα, την «ενισχυμένη» ηχομόνωση» και το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού να πρωταγωνιστούν. Από εκεί και πέρα, το νέο Highlander εξοπλίζεται με την πιο «πρόσφατη» σουίτα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης της Toyota (το γνωστό Safety Sense), το οποίο περιλαμβάνει τα Pre-Collision System, Full Range Adaptive Cruise Control, Road Sign Assist, Lane Tracing Assist, Lane Departure Alert, Automatic High Beam και Road Sign Assist.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ