top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα: Νέα Porsche Panamera (+videos)

Η δεύτερη γενιά του liftback-saloon μοντέλου της Porsche δίνει και επίσημα πλέον το «παρών».

Σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Βερολίνο, η Porsche αποκαλύπτει το νέο της υπερ-ατού της στην κατηγορία των σεντάν πολυτελείας. Με άλλα λόγια, σε μια κλάση στην οποία συμπρωταγωνιστούν σήμερα, εκτός από το Audi A8, οι BMW 7 Series και Maserati Quattroporte.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς, η νέα Panamera βασίζεται στο δάπεδο MSB χρησιμοποιώντας ως βασικό του… συστατικό της το αλουμίνιο, ούτως ώστε να περιοριστεί το βάρος. Το υλικό αυτό απαντάται, όπως πληροφορούμαστε, μεταξύ άλλων, στο καπό, στα φτερά καθώς και στην πίσω πόρτα. Προς το παρόν, το μόνο γνωστό στοιχείο σε σχέση με το βάρος, αφορά στην κορυφαία έκδοση Turbo, η οποία αγγίζει οριακά τους 2 τόνους. Από πλευράς διαστάσεων, η νέα Paamera είναι κατά 35 χλστ. μακρύτερη, υπερβαίνοντας τα 5 μ., αλλά και 5 χλστ. φαρδύτερη και ψηλότερη από την προκάτοχό της.

Σχεδιαστικά, οι Γερμανοί στιλίστες φαίνεται πως έλαβαν σοβαρά υπόψη τους την κριτική που δέχτηκαν αναφορικά με τη μορφή των εξωτερικών επιφανειών του προκάτοχου μοντέλου. Έτσι, στη Pannamera Mark II, η οροφή διαθέτει μια περισσότερο κεκλιμένη διαμόρφωση στο πίσω τμήματα, ενώ συνολικά η αισθητική φαίνεται να υιοθετεί αρκετά στοιχεία από την «αειθαλή» 911.

Σημαντικές ειδήσεις προκύπτουν και σε ότι αφορά στις επιλογές της Porsche στους κινητήρες, μιας και η νέα Panamera είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που υιοθετεί τους νέους V6 και V8 βενζινοκινητήρες χωρητικότητας 2,9 και 4,0 λίτρων, αντίστοιχα. Αμφότεροι διαθέτουν τούρμπο τεχνολογίας twin-scroll, το οποίο είναι εγκατεστημένο ανάμεσα στο V που σχηματίζουν οι κύλινδροι. Αξίζει να προσθέσουμε πως τα νέα αυτά μηχανικά σύνολο πάνε… πακέτο με το νέο 8τάχυτο PDK κιβώτιο της μάρκας.

Σε ότι αφορά στην απόδοση, στη «μικρή» έκδοση 4S, o 2,9 V6 κινητήρας «βγάζει» 440 ίππους και στην Turbo, 550 ίππους. Τη γκάμα συμπληρώνει και ένας επίσης νέος 4λιτρος πετρελαιοκινητήρας (έκδοση 4S Diesel), ο οποίος διαθέτει 8 κυλίνδρους σε διάταξη V, ισχύ 422 ίππων και ροπή 850 Nm από τις… 1.000 έως και τις 3.500 σ.α.λ.

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τόσο το νέο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα διεύθυνσης, όσο και η γνωστή, από την 911, τετραδιεύθυνση._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ