top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στις 20 Φεβρουαρίου για το νέο Cupra Leon

Η ισπανική εταιρεία θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες από σήμερα την οικογένεια του νέου Cupra Leon, η οποία θα είναι υβριδική και θα απαρτίζεται από εκδόσεις Hatchback και Sportstourer.

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του νέου Seat Leon, που φέτος γύρισε την τέταρτη κατά σειρά σελίδα στην 21ετή του πορεία στο παγκόσμιο αυτοκινητικό γίγνεσθαι, το ισπανικό εργοστάσιο προχωρά στην αποκάλυψη του νέου Cupra Leon – με άλλα λόγια, του πρώτου Leon που θα «κουβαλά» την ονομασία Cupra ως προσδιορισμό της μάρκας και όχι της έκδοσης.

«Το Leon Cupra ήταν best-seller, με την τελευταία γενιά του να πουλά σχεδόν 44.000 αυτοκίνητα. Με το ντεμπούτο του Leon Cupra θα ενδυναμώσουμε την μάρκα Cupra δίνοντας μια νέα ταυτότητα σε ένα πολύ εμβληματικό αυτοκίνητο. Το νέο Cupra Leon είναι ο “βασιλιάς των λιονταριών”», δηλώνει χαρακτηριστικά ο CEO  της Cupra, Wayne Griffiths.

Όπως αναφέρει η ισπανική εταιρεία στις επίσημες ανακοινώσεις της, η γκάμα του Cupra Leon, πέραν των συμβατικών εκδόσεων με Hatchback και Sportstourer (στέσιον βάγκον) αμαξώματα, θα περιλαμβάνει και καθαρόαιμα αγωνιστικές εκδοχές.

Το νέο Cupra Leon, εν αντιθέσει με τις προσδοκίες των παραδοσιακών petrolheads, θα είναι υβριδικό, και μάλιστα plug-in, υιοθετώντας γνώριμες λύσεις που είδαμε, ή πρόκειται να δούμε πολύ σύντομα, από τις υπόλοιπες μάρκες του VW Group.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν στις 20 Φεβρουαρίου, όταν και το νέο Cupra Leon θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ