top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στις 23 Αυγούστου για το νέο VW T-Roc (videos)

Το νέο VW T-Roc, το οποίο θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 23 Αυγούστου, χτυπά την πόρτα των μικρομεσαίων crossover.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο VW T-Roc προσεγγίζει… επικίνδυνα το ομόσταυλο Audi Q2. Δομικά, βασίζεται στο ίδιο ακριβώς δάπεδο, το γνωστό σε όλους πλέον MQB, διαθέτοντας μάλιστα το ίδιο ακριβώς μεταξόνιο με την πιο premium πρόταση της Audi, αλλά οριακά μικρότερο μήκος σε σχέση με ένα 5θυρο Golf. Παρ’ όλα αυτά, η VW υπόσχεται πως στην καμπίνα, η μορφή της οποίας προς το παρόν δεν αποκαλύπτεται, θα προσφέρει χώρους αντάξιους των υπολοίπων μοντέλων της αγοράς. Αν πάντως κρίνουμε έχοντας ως σημείο αναφοράς τις επιδόσεις του επίσης ομόσταβλου Seat Ateca στον τομέα αυτό, τότε οι άνθρωποι της VW μάλλον έχουν δίκιο.

«Πρόκειται για την πρώτη προσπάθειά μας στα crossover αυτοκίνητα. Το Τ-Roc δεν είναι ο μικρότερος αδελφός του Tiguan, αλλά ένα αυτοκίνητο που βασίζεται στο Golf διαθέτοντας τη δική του προσωπικότητα. Απευθύνεται σε ένα νέο για την VW κοινό», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες της εταιρείας.

Στα μηχανικά μέρη, η VW θα ακολουθήσει την πεπατημένη. Η αλήθεια είναι πως το… ράφι της στον εν λόγω τομέα είναι τόσο πλήρες ώστε να μην υπάρχει ουσιαστικός λόγος για κάτι το διαφορετικό. Έτσι, την αφετηρία της γκάμας θα αποτελεί ο γνώριμος 3κύλινδρος TSI 1.000άρης κινητήρας των 115 ίππων, ενώ αμέσως μετά το «παρών» θα δώσει ο νέος 1.500άρης των 150 ίππων που είδαμε στο νέο Golf. Φυσικά, η γκάμα θα διαθέτει και εκδόσεις με κινητήρες ντίζελ, τους γνωστούς 1.6 TDI και 2.0 TDI._X.A.

Δείτε στη συνέχεια το επίσημο βίντεο του μοντέλου που η VW έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ