top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου για το υπερτροφοδοτούμενο Mazda3 (+video)

Η Mazda προανήγγελλε μέσω ενός teaser βίντεο που δημοσιοποίησε το αμερικανικό της παράρτημα ότι στις 8 Ιουλίου θα παρουσιαστεί ένας νέος κινητήρας τούρμπο, πιθανότητα για λογαριασμό του Mazda3.

Λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων ανεπίσημων πληροφοριών, η Mazda επιβεβαίωσε σήμερα την πρεμιέρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μιας έκδοσης για Mazda3 που θα κινείται από υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Και για να γίνει ακόμα πιο… πειστική, τα αμερικανικό παράρτημα της ιαπωνικής εταιρείας έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω teaser βίντεο εν όψει της επίσημης αποκάλυψης του αυτοκινήτου στις 8 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση θα προσφέρεται στις ΗΠΑ τόσο τις 4θυρες όσο και στις 5θυρες εκδόσεις του νέου Mazda3, σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο, κατ’ αποκλειστικότητα, κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο πιθανός υποψήφιος κινητήρας turbo για την κορυφαία έκδοση του Mazda3 είναι ο Skyactiv-G των 2,5 λίτρων που αυτή τη στιγμή κινεί τα Mazda6, CX-5 και CX-9. Σε αυτή την εκδοχή η απόδοσή του ορίζεται στους 250 ίππους, με τη ροπή να αγγίζει τα 400 Nm.

Παρά τα εν λόγω χαρακτηριστικά, η Mazda δεν αναμένεται να λανσάρει τη συγκεκριμένη έκδοση ως το αντίπαλο δέος «hot-hatch» μοντέλων, όπως το Honda Civic Tyre R, αλλά ως τη GT ναυαρχίδα της οικογένειας «3» των Ιαπώνων. Μέχρι και αυτή τη στιγμή, άγνωστο παραμένει αν το νέο Mazda3 2.5 Turbo θα πατήσει τους τροχούς στις κατά τόπου αγορές της γηραιάς ηπείρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ