top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στο Παρίσι για τα δύο νέα μοντέλα της VinFast

Η βιετναμέζικη εταιρεία VinFast θα παρουσιάσει στο Σαλόνι του Παρισιού για πρώτη φορά δύο νέα μοντέλα, ένα σεντάν και ένα SUV.

Η VinFast είναι μία άγνωστη για τα ευρωπαϊκά -και όχι μόνο- δεδομένα αυτοκινητοβιομηχανία με καταγωγή από το μακρινό Βιετνάμ, η οποία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από τον «τοπικό» δισεκατομμυριούχο, Pham Nhat Vuong, αποτελώντας μέλος του ομίλου Vingroup. Στόχος της είναι η δημιουργία όχι ενός, ούτε δύο, αλλά πέντε στο σύνολο εργοστασίων σε «τοπικές» εκτάσεις με συνολική επιφάνεια 335 εκταρίων, τα οποία θα παράγουν σε ετήσια βάση με χρονικό ορίζοντα το 2025 περί τις 500.000 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα περισσότερα θα είναι ηλεκτρικά.

Η αρχική επένδυση θα ανέλθει στα 1,5 δις δολάρια, με τα μισά σχεδόν να προέρχονται από χρηματοδοτήσεις που φέρεται να έχει εξασφαλίσει η VinFast μέσω της Credit Suisse. Ήδη μάλιστα η βιετναμέζικη εταιρεία έχει υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας για την παροχή εξαρτημάτων με καταξιωμένους ανά τον κόσμο προμηθευτές, όπως η Bosch και η Siemens.

Σήμερα, η VinFast πραγματοποιεί ένα ακόμα βήμα μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας της με τον οίκο Pininfarina (ο οποίος έχει αναλάβει το σχεδιασμό ενός νέου SUV και ενός 4θυρου αυτοκινήτου) αναφέροντας στην επίσημη ενημέρωση που διένειμε πως και τα δύο αυτά μοντέλα θα κάνουν το ντεμπούτο τους στις αρχές του επόμενου μήνα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Παράλληλα, η βιετναμέζικη εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα και τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες των δύο νέων μοντέλων της, όχι όμως και λεπτομέρειες που να αφορούν στην ονομασία ή τις τεχνικές περγαμηνές τους.

«Έχουμε τους πόρους και τη δέσμευση να γίνουμε ένας σημαντικός νέος παίκτης στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία », σχολίασε ο James DeLuca, Διευθύνων Σύμβουλος της VinFast Trading and Production LLC.

Και προσθέτει:

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στο Βιετνάμ και ο πρώτος που θα συμμετάσχει σε μία μεγάλη διεθνή έκθεση αυτοκινήτων. Προσβλέπουμε στην εισαγωγή του νέου μας εμπορικού σήματος και των δύο νέων μοντέλων στο Παρίσι. Στο περίπτερο μας θα παρουσιάσουμε το πάθος μας για την αυτοκινητοβιομηχανία»._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ