Επικαιρότητα Κόσμος

Πρεμιέρα τον Μάρτιο για το νέο ηλεκτροκίνητο «μικρό» της Honda

Η Honda ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τον προσεχή Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την πρωτότυπη έκδοση του «μικρού» ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου της που θα αρχίσει να πωλείται στα τέλη του 2019.

Το Honda Urban EV concept ήταν, έως τώρα, ένα πρωτότυπο που απλώς «φωτογράφιζε» την πρόθεση των Ιαπώνων να μπουν δυναμικά στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων πόλης. Πλέον, το χαριτωμένο στην όψη concept car που είδαμε για πρώτη φορά στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης του 2017 «μετουσιώνεται» σε ένα μοντέλο που θα αποκαλύπτει σε μεγάλο βαθμό την έκδοση παραγωγής του μοντέλου, η οποία θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη από τα τέλη κιόλας του 2019.

Το αυτοκίνητο, το οποίο θα διατηρεί αρκετές σχεδιαστικές συγγένειες με το πρωτότυπο Urban EV Concept, θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό τετράτροχο της Honda που φτάνει στη μαζική παραγωγή στο πλαίσιο της στρατηγικής «Electric Vision» της μάρκας για την Ευρώπη. Σύμφωνα με αυτή, στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι τα 2/3 των πωλήσεων της στη γηραιά ήπειρο να αποτελούνται έως το 2025 από ηλεκτροκίνητα μοντέλα – υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει ασφαλώς και την εξέλιξη μιας ειδικής πλατφόρμας που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρες.

Προς το παρόν, η ιαπωνικη εταιρεία δεν δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία που να αφορούν τις τεχνικές περγαμηνές του μοντέλου. Το μόνο επιβεβαιωμένο χαρακτηριστικό του είναι αυτό που σχετίζεται με το μέγεθος του, καθώς το μήκος του δεν θα ξεπερνά τα 3,9 μ. Σε κάθε περίπτωση, οι παραγγελίες για το μοντέλο παραγωγής του Honda Urban EV Concept θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019, και οι πρώτες ευρωπαϊκές παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς το τέλος της χρονιάς αυτής, όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Honda._Χ.Α.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου