top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα τον Οκτώβριο για το νέο Skoda Kodiaq RS

Πρόκειται για το πρώτο SUV της Skoda που θα κοσμείται από τα αρχικά RS. Θα κινείται δε από 2λιτρο κινητήρα ντίζελ με απόδοση 239 ίππων.

Η Τσέχικη εταιρεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες του νέου Kodiaq RS που θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο τον προσεχή Οκτώβριο, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του φωτός. Όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει η Skoda, το επερχόμενο Kodiaq RS έχει καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην υπο-κατηγορία των 7θέσιων SUV μοντέλων στη διάσημη πίστα του Nurburgring έχοντας πίσω από το τιμόνι του τη γνωστή γερμανίδα οδηγό αγώνων, Sabine Schmitz. Την πρώτη γυναίκα που το 1996 κατάφερε να κερδίσει τον 24ώρο αγώνα αντοχής που παραδοσιακά πραγματοποιείται στη γερμανική πίστα-ειδική διαδρομή.

Το νέο Skoda Kodiaq RS θα κινείται από έναν bi-turbο κινητήρα της γενιάς TDI με χωρητικότητα 2,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 239 ίππους και ροπή 500 Nm. Φυσικά, το κορυφαίο SUV της οικογένειας Kodiaq θα είναι τετρακίνητο και κατόπιν παραγγελίας, 7θέσιο. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μέσα στους προσεχείς δύο μήνες.

Η ιστορία των αρχικών RS

Τα αρχικά RS (Rally Sport) υιοθετήθηκαν για πρώτη φορά από την τσέχικη εταιρεία σε μοντέλο παραγωγής το 2000 (Octavia RS). Εντούτοις, η πρώτη χρήση τους έγινε στους αγώνες το 1974 στα πρωτότυπα 180 RS και 200 RS. Ένα χρόνο αργότερα, βασιζόμενο στα δύο αυτά αγωνιστικά concept cars, η Skoda παρουσίασε το 130 RS, «την Porsche της Ανατολής» όπως αποκαλούνταν την εποχή εκείνη, η οποία κέρδισε στην κατηγορία του το 1977 το Ράλλυ Μόντε Κάρλο και το δικό μας, Ράλλυ Ακρόπολις._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ