top icon
Επικαιρότητα

Προ των πυλών η νέα Ford Mustang Mach 1 (+videos)

Μία ειδική έκδοση του αμερικανικού κουπέ με πρωταγωνιστές μια ενδυναμωμένη παραλλαγή του ατμοσφαιρικού και 5λιτρου V8 κινητήρα της Ford, το πιο σκληροπυρηνικό set-up σε αναρτήσεις και φρένα και την εμβληματική ονομασία Mach 1.

Οι εκδόσεις Mach 1 ανέκαθεν αποτελούσαν για την Ford και το εμβληματικό της κουπέ την γέφυρα ανάμεσα στις βασικές GT παραλλαγές και εκείνες που ξεχώριζαν χάρη στην ονομασία Shelby. Κάτι αντίστοιχο πρόκειται να συμβεί και με την τωρινή Mach 1, η οποία θα εμπλουτιστεί μέσα στο έτος τη γκάμα της Ford Mustang προσδίδοντας της μια πιο σκληροπυρηνική αύρα με σαφείς βλέψεις για χρήση εντός πίστας.

Στις επίσημες ανακοινώσεις της η Ford δεν αποκαλύπτει συγκεκριμένα στοιχεία για τις τεχνολογικές περγαμηνές της νέας Mustang Mach 1 περιοριζόμενη σε γενικές αναφορές που αφορούν στις «ενισχυμένες» επιδόσεις της έκδοσης, οι οποίες θα έχουν ως σημείο αναφοράς τον γνώριμο και ατμοσφαιρικό 5λιτρο V8 κινητήρα της.

«Η νέα Mustang Mach 1 θα είναι πιστή στην παράδοσή της διαθέτοντας μοναδική σχεδίαση – θα είναι όμως συγχρόνως και η πιο ικανή 5λιτρη Mustang στην ιστορία του μοντέλου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ford Icon, Dave Pericak.

Ford Mustang Mach 1

H ιστορία των εκδόσεων Mach 1

Ο Mach 1 έκανε το ντεμπούτο του το 1969 προσφέροντας στη Mustang της εποχής εκείνης βελτιωμένη απόδοση και χαρακτηριστικά, πρωτίστως χάρη στην σπορ ανάρτησή της. Το 1974, η νέα Mach 1 εισήγαγε ακόμα πιο σημαντικές αλλαγές, και μάλιστα σε ένα hatchback «περίβλημα». Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη γενιά της Mustang Mach 1, η οποία παρέμεινε στην αγορά έως και το 1978, μπορούσε να παραγγελθεί σε συνδυασμό με μία αγωνιστικών προδιαγραφών ανάρτηση με την ονομασία Rallye Suspension Package.

Ο Mach 1 επέστρεψε για τα μοντέλα του 2003 και 2004 συνδυάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή της… ωμής αμερικανικής δύναμης με στοιχεία σχεδίασης που παρέπεμπαν στις αντίστοιχες εκδόσεις της δεκαετίας του ‘70. Και εδώ σημείο αναφοράς ήταν η σπορ ανάρτηση, αλλά και τα μεγαλύτερα εμπρός φρένα, τα οποία υπέγραφε η ιταλική Brembo, ενώ χαρακτηριστική ήταν τόσο η ματ μαύρη αεροτομή όσο και οι γνώριμες λωρίδες που κοσμούσαν το καπό.

Δείτε στη συνέχεια το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις προγενέστερες εκδόσεις Mach 1 της Ford Mustng

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ