top icon
Επικαιρότητα

Προ των πυλών η οριστικοποίηση της συμφωνίας VW Group και Τουρκίας για το νέο εργοστάσιο στη Σμύρνη

Όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γερμανικής εταιρείας, η συμφωνία των δύο πλευρών θα οριστικοποιηθεί μέσα στις προσεχείς μέρες.

Όπως είχαμε αναφέρει με παλαιότερη ανάρτησή μας, το VW Group αναζητούσε εναγωνίως τον τελευταίο καιρό την ακριβή τοποθεσία στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο στην οποία θα εγκαταστήσει ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων. Και όπως όλα μαρτυρούν, αυτή δεν θα είναι άλλη από τη γειτονική μας Τουρκία, η οποία προκρίθηκε έναντι της Βουλγαρίας, χάρη στις έντονες πιέσεις που άσκησε στα μέλη του ΔΣ της γερμανικής εταιρείας το Κατάρ, το οποίο, ως γνωστόν, κατέχει σήμερα το 17% της VW.

Στο θέμα του νέου εργοστασίου στη γειτονική χώρα επανήλθε με δηλώσεις του στο Reuters το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VW και υπεύθυνος για θέματα που άπτονται της παραγωγής, Andreas Tostmann, ξεκαθαρίζοντας πως η γερμανική εταιρεία βρίσκεται «στις τελικές συζητήσεις με την Τουρκία» οι οποίες θα ολοκληρωθούν «σε δύο εβδομάδες ή και νωρίτερα».

Σύμφωνα με μη κατονομαζόμενες πηγές, το κόστος κατασκευής του εργοστασίου θα υπερβαίνει το 1 δις ευρώ. Η δε θέση του προσδιορίζεται στη Manisa, κοντά στη Σμύρνη.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο πως η κατασκευή της εν λόγω μονάδας, η οποία θα έχει ετήσια κατασκευαστική δυναμική 300.000 με 350.000 αυτοκινήτων, θα ξεκινήσει το 2020, η δε παραγωγή το 2022 με 2023.

Έως τώρα έχει διαρρεύσει πως στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα απασχολούνται περί τους 4.000 εργαζομένους, ενώ στις εγκαταστάσεις του θα κατασκευάζονται μοντέλα των Seat και Skoda και VW, όπως τα Ateca, Karoq και Passat._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ