top icon
Επικαιρότητα

Προ των πυλών το νέο Ford Puma ST

Η ώρα για τα πλήρη αποκαλυπτήρια του νέου Ford Puma ST πλησιάζει.

Η Ford ετοιμάζεται για το επόμενο, μεγάλο βήμα της στην κατηγορία των SUV, αυτή τη φορά όχι με κάποιο εντελώς νέο μοντέλο, αλλά με την «καυτή» έκδοση ST του νέου Puma – ενός αυτοκινήτου που ήδη έχει καταφέρει να μπει δυναμικά στην δύσκολη αλλά και πολυπληθή συνάμα αρένα των B-SUV.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η κορυφαία έκδοση του Puma, το οποίο, ως γνωστόν βασίζεται στο δάπεδο του δημοφιλούς και αποδεδειγμένα οδηγοκεντρικού Fiesta, θα παρουσιαστεί μέσα στις προσεχείς εβδομάδες και θα κινείται από τον γνωστό, 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1,5 λίτρων της οικογένειας EcoBoost της Ford, αποδίδοντας ισχύ 200 ίππων και ροπή που θα φλερτάρει τα 300 Nm.

Η κίνηση στη νέα δημιουργία που υπογράφει για μία ακόμα φορά η Ford Performance θα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, κατά πάσα πιθανότητα μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου με έξι σχέσεις μετάδοσης. Όλα δείχνουν ότι η κορυφαία έκδοση του Puma θα διατίθενται προαιρετικά ή στάνταρ με μπλοκέ διαφορικό, καθώς και με σύστημα launch control.

Οπτικά, οι σπορ πινελιές θα είναι άμεσα διακριτές στο νέο Puma ST, με την αμφίεση της κατασκευής να αποπνέει ανάλογα συγκρατημένη αύρα σε σχέση με εκείνη του Fiesta ST. Σε κάθε περίπτωση, οι τροχοί των 18 ιντσών και οι χαρακτηριστικές πινελιές στη μάσκα και την πίσω ποδιά, θα κλέβουν την παράσταση, ενώ ανάλογοι θα είναι οι «τόνοι» και στο εσωτερικό, με τα μπάκετ καθίσματα της Recaro να έχουν τον πρώτο λόγο, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο teaser βίντεο που αναρτήθηκε προ ολίγου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ford.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ