top icon
Επικαιρότητα

Προ των πυλών το νέο Toyota Auris

Η ιαπωνική εταιρεία έχει πάρει στα σοβαρά την υπόθεση C-segment. Εξ ου και οι δέουσες… προετοιμασίες για τον αντικαταστάτη του Toyota Auris.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα πρωτότυπο μοντέλο του νέου μικρομεσαίου οικογενειακού της Toyota «συλλαμβάνεται» από το φακό των κατασκόπων δίνοντας ένα μικρό μόλις στίγμα των προθέσεων των Ιαπώνων. Σχεδιαστικά, παρά το βαρύ καμουφλάζ του αυτοκινήτου, εύκολα διακρίνει κανείς τις διαφορετικές επιλογές στο σχήμα της κολώνας C, καθώς και την τροποποιημένη μορφή του καπό. Από εκεί και πέρα, όμως, δύσκολα μπορεί να διακρίνει κανείς επιμέρους λεπτομέρειες, κάτι που μένει να αποκαλυφθεί, όπως και το σύνολο της κατασκευής, περί τα μέσα του 2018.

Προς το παρόν, οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αναφορικά με το τεχνολογικό ποιόν του νέου Toyota Auris είναι μάλλον περιορισμένες. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάτω από τις… φουλ ανανεωμένες εξωτερικές του επιφάνειες θα φιλοξενείται το ευέλικτο δάπεδο TNGA του Ιάπωνα κατασκευαστή, που είδαμε να υιοθετείται στο Prius αλλά και στο C-HR.

Σε ότι έχει να κάνει με τους κινητήρες, εικάζεται πως το νέο Auris θα επιστρατεύσει έναν ή περισσότερους βενζινοκινητήρες από το στρατόπεδο των Βαυαρών της BMW ως μια ακόμα απόρροια της συνεργασίας των δύο εταιρειών (βλ. Toyota Supra), σενάριο ωστόσο που στα δικά μας μάτια δε φαντάζει και τόσο πιθανό. Σίγουρο, σε αντιδιαστολή, είναι ότι οι κινητήρες ντίζελ θα λάμπουν δια τις απουσίας τους, εν αντιθέσει με το γνωστό υβριδικό σύστημα κίνησης των Ιαπώνων, που θα αποτελέσει για μια ακόμα φορά την αιχμή του δόρατος σε επίπεδο πωλήσεων στις αγορές της γηραιάς ηπείρου._Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ