top icon
Επικαιρότητα

Πρόβλημα στο λογισμικό του e-call βάζει φρένο στις παραδόσεις του νέου VW Golf

Ένα πρόβλημα στο λογισμικό του συστήματος κλήσεων εκτάκτου ανάγκης φαίνεται να βάζει προσωρινό φρένο στις παραδόσεις του νέου VW Golf, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού και όχι μόνο Τύπου.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, η VW θα σταματήσει προσωρινά τις παραδόσεις του νέου Golf επιβεβαιώνοντας έτσι χθεσινές πληροφορίες του πρώτου αναφορικά με ένα πρόβλημα στο λογισμικό που διαχειρίζεται το σύστημα αυτόματων κλήσεων εκτάκτου ανάγκης του νέου εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας στη κατηγορία C.

Θυμίζουμε ότι το σύστημα κλήσεων εκτάκτου ανάγκης (e-call) είναι υποχρεωτικό, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στη γηραιά ήπειρο από τον Μάρτιο του 2018

Εν προκειμένω, το πρόβλημα εντοπίζεται στην «αναξιόπιστη μετάδοση δεδομένων» του συστήματος e-call, σφάλμα που παρατήρησε η ίδια η VW και πλέον έχει επισημανθεί στους ιθύνοντες της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Οδικής Κυκλοφορίας.

Επί του παρόντος, η VW δεν έχει ανακοινώσει πόσα αντίτυπα του νέου Golf έχουν επηρεαστεί από το εν λόγω πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, η παραγωγή του αυτοκινήτου στο Wolfsburg της Γερμανίας θα συνεχιστεί κανονικά, αλλά σε μειωμένους ρυθμούς εξαιτίας της διαβόητης πανδημίας, χωρίς ωστόσο τα νέα οχήματα να παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η αναβάθμιση του λογισμικού θα είναι έτοιμη σε περίπου ένα μήνα, και συγκεκριμένα μεταξύ 15 και 21 Ιουνίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ