top icon
Επικαιρότητα

Προβληματισμός από την Hyundai για την πιθανή συνεργασία της με την Apple

Πολλά στελέχη της Hyundai φέρονται να είναι προβληματισμένα γύρω από το ενδεχόμενο συνεργασίας του ομίλου με την Apple. Ιδού το γιατί.

Στις αρχές του έτους η Hyundai επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πρώιμες συνομιλίες με την Apple ώστε οι δύο εταιρείες να συνεργαστούν στο τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την πρώτη να αναλαμβάνει για λογαριασμό της δεύτερης την κατασκευή ενός ή και περισσοτέρων EVs (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Ωστόσο, στελέχη της κορεατικής εταιρείας φέρονται να είναι προβληματισμένα γύρω από το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο εταιρειών. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters μη κατονομαζόμενο στέλεχος της Hyundai φέρεται να δήλωσε τα εξής:

«Αγωνιούμε για το πώς να το κάνουμε, αλλά και αν είναι καλό να το κάνουμε ή όχι. Δεν είμαστε μία εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα για άλλους. Δεν είναι δεδομένο ότι η συνεργασία με την Apple θα είχε καλά αποτελέσματα».

Η Hyundai είναι παραδοσιακά γνωστή για την απροθυμία της να συνεργαστεί με εξωτερικούς συνεργάτες, κατασκευάζοντας η ίδια κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων, ενώ ως γνωστόν χρησιμοποιεί τον δικό της χάλυβα για την παραγωγή οχημάτων μέσα από μια ολοκληρωμένη αλυσίδα εφοδιασμού.

«Είναι πραγματικά δύσκολο (για τη Hyundai) να ανοιχτεί», φέρεται να προσέθεσε το εν λόγω στέλεχος της Hyundai.

Ένα δεύτερο στέλεχος της Hyundai, φέρεται να δήλωσε στο Reuters τα εξής, εκφράζοντας αντίστοιχους προβληματισμούς:

«Ο Όμιλος ανησυχεί ότι η Hyundai θα γίνει απλώς μια εταιρεία που θα εκτελεί τα συμβόλαια κατασκευής οχημάτων της Apple, κάτι που δεν θα την βοηθούσε στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μια πιο premium εικόνα με τη μάρκα Genesis.

«Εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google και η Apple θέλουν να είμαστε σαν την Foxconn. Μια συνεργασία μπορεί αρχικά να βοηθήσει στη βελτίωση της εικόνας της της Hyundai ή της Kia, αλλά μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα, θα καταλήξουμε να παρέχουμε μόνο το hardware των αυτοκινήτων και η Apple το software».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ