Επικαιρότητα Κόσμος

Πρόεδρος της Renault-Nissan BV ορίζεται ο Thierry Bollore

Η Renault ανακοίνωσε ότι ο νέος CEO της, Thierry Bollore, είναι από σήμερα ο Πρόεδρος της Renault-Nissan BV, της εταιρείας holding που συντονίζει τις δράσεις της συμμαχίας.

Σε επίσημη δήλωσή της σήμερα, η Renault ανέφερε επίσης ότι ο κρατούμενος εδώ και τρεις περίπου μήνες στις φυλακές του Τόκιο, Carlos Ghosn, εξακολουθεί να είναι μέλος του ΔΣ της Renault, παρά το γεγονός ότι παραιτήθηκε από τις θέσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της 24ης Ιανουαρίου, η Renault επιθυμεί να διευκρινίσει ότι ο κ. Ghosn παραιτήθηκε από τις θέσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου, αλλά παραμένει, από την ημερομηνία του παρόντος , μέλος του ΔΣ της Renault SΑ», ανέφερε η εταιρεία.

Και προσθέτει:

«Ο κ. Ghosn διατηρεί, από την ημερομηνία αυτή, τις θέσεις του στο πλαίσιο της Alliance Rostec Auto BV και της Renault do Brasil».

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι Renault και Nissan έχουν προσλάβει τη γαλλική ελεγκτική εταιρεία Mazars για να ερευνήσουν τα οικονομικά της Renault-Nissan BV, η οποία εδρεύει στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Ο Thierry Bollore, νυν αναπληρωτής της Ghosn στη Renault, αντικατέστησε τον γαλλο-λιβανέζο μάνατζέρ στη θέση του CEO στη γαλλική εταιρεία στις 24 Ιανουαρίου. Ο πρώην πρόεδρος της Michelin, Jean-Dominique Senard, διορίστηκε από το ΔΣ της Renault στη θέση του Προέδρου._Χ.Α.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου