top icon
Επικαιρότητα

Προχωρά η εξέλιξη του νέου Ford Fiesta

Η Ford, μετά το Ka+, ανανεώνει και το σούπερ μίνι μοντέλο της.

Σχεδιαστικά, το νέο Fiesta, το οποίο θα πατά» στο υπάρχον δάπεδο της Ford, θα είναι ανανεωμένο διαθέτοντας ένα εμφανώς πιο «επίπεδο» εμπρός μέρος, με φαρδύτερη μάσκα και πιο λεπτά φωτιστικά σώματα. Οι βασικές αναλογίες του αμαξώματος δεν θα αλλάξουν, παρ’ ότι οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα αυτοκίνητο με οριακά μεγαλύτερο συνολικό πλάτος απ’ ότι το υπάρχον.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές, όπως αποκαλύπτονται από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, αφορούν στο πίσω μέρος, όπου τα «παλιά» κάθετα φωτιστικά σώματα αναμένεται να αντικατασταθούν από οριζόντια, τα οποία θα καταλαμβάνουν μάλιστα ένα μεγάλο τμήμα της «ουράς» του αυτοκινήτου.

Πέραν της σχεδίασης, πρωταρχικός στόχος των ανθρώπων της Ford φαίνεται πως είναι η βελτιστοποίηση της εικόνας του εσωτερικού (και της ποιότητάς του, ασφαλώς), ούτως ώστε το νέο Fiesta να μπορεί να αντιπαρατεθεί με τα ίδια ατού τόσο με τον γερμανικό και γαλλικό ανταγωνισμό της κατηγορίας Β, όσο και με τον ιαπωνικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η καμπίνα του αυτοκινήτου θα απαρτίζεται από μαλακά –ως επί το πλείστον- υλικά, ενώ ακόμα μεγαλύτερη σε σχέση με σήμερα έμφαση αναμένεται να δοθεί στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Επιπρόσθετα, το νέο Fiesta πρόκειται να αποκτήσει μια ευμεγέθη οθόνη στην κεντρική του κονσόλα, στην οποία θα απεικονίζονται όλες οι επιμέρους ενδείξεις και λειτουργίες του συστήματος SYNC 3.

Κάτω από το καπό, η πλέον… φυσιολογική κίνηση θα είναι η ανανέωση της εμπιστοσύνης της μάρκας τόσο στον γνωστό 3κύλινδρο 1.000άρη EcoBoost βενζινοκινητήρα, όσο και στον επίσης «φρέσκο» 1.500άρη πετρελαιοκινητήρα της.

Η πρεμιέρα του νέου Ford Fιesta αναμένεται να γίνεις στις αρχές της επόμενης χρονιάς, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η αποκάλυψη να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη της τρέχουσας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ