20 Ιουλ 2018

Πρώην σχεδιαστής των Alfa Romeo, Lancia και Maserati «μετακομίζει» στη Mitsubishi

Πρόκειται για τον Alessandro Dambrosio, ο οποίος θήτευσε στα πρώιμα στάδια της καριέρας του στις Alfa Romeo, Maserati και Lancia, πριν μεταπηδήσει στο στρατόπεδο του VW Group, δίπλα στον Walter de Silva.

Alessandro Dambrosio

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο Alessandro Dambrosio θα αναλάβει από τον προσεχή Οκτώβριο επικεφαλής και τον τριών σχεδιαστικών κέντρων της Mitsubishi, τα οποία βρίσκονται στην Ιαπωνία σε Τόκιο και Οκαζάκι, καθώς και στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό που έχει την έδρα του στην πόλη της Φρανκφούρτης. Ο Ιταλός σχεδιαστής, ωστόσο, θα αναφέρεται στο μεγάλο αφεντικό της ιαπωνικής εταιρείας στον τομέα του ντιζάιν, Tsunehiro Kunimoto.

O Alessandro Dambrosio εργάστηκε στο παρελθόν για λογαριασμό των Alfa Romeo και Maserati -και σε περιορισμένο βαθμό και για την «ξεχασμένη» Lancia βάζοντας την πινελιά του στο πρωτότυπο Granturismo του 2012. Στο στρατόπεδο της μιλανέζικης φίρμας, ο Dambrosio εργάστηκε πάνω στο πρωτότυπο Kamal, που αποτέλεσε την πρώτη νύξη της Alfa Romeo στην κατηγορία των SUV μοντέλων. Σημαντική θεωρείται επίσης η συμβολή του στις 159, Giulietta και Miti. Στη Maserati δε, το έργο του αντικατοπτρίζεται στη μορφή της εξωτικής MC καθώς και σε εκείνη της πιο «ταπεινής» Grancabrio.        

Στον Όμιλο VW, o Ιταλός ασχολήθηκε με μία πλειάδα μοντέλων, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται για λογαριασμό της μητρικής εταιρείας τα Polo και Passat. Στην Bentley η συμβολή του αφορά στην Bentayga, ενώ στην Audi στα Α4, Α5 και Concept Audi TT Sportback. Τέλος, ο Dambrosio συνέβαλε στη διαμόρφωση της μορφής της επετειακής Lamborghini Egoista._X.A.

Ετικέτες: