top icon
Επικαιρότητα

Project 003, το νέο «κεντρομήχανο» εγχείρημα της Aston Martin

Η βρετανική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι εργάζεται ήδη πάνω σε ένα μοντέλο που θα έχει τον κινητήρα εγκατεστημένο στο κέντρο.

Όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση της η Aston Martin, το Project 003 (Project 001 και Project 002 ονομάζονταν αντίστοιχα η Valkyrie των 1.130 ίππων και η καθαρόαιμη Valkyrie AMR Pro) θα είναι ένα σπορ κουπέ επιδόσεων με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος. Ο τελευταίος θα συνοδεύεται από ηλεκτροκινητήρα, με το όλο πακέτο» να είναι εγκατεστημένο σε μια ελαφριά δομή πλαισίου. Εξωτερικά, θα υπάρχουν ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα για κορυφαία επίπεδα κάθετης δύναμης, ενώ ενεργή θα είναι και η ανάρτηση. Σε αντίθεση με τις δύο εκδόσεις της Valkyrie, το νέο αυτό κουπέ θα προσφέρει περισσότερο πρακτικές πτυχές στην καθημερινή χρήση διαθέτοντας μεταξύ άλλων… χώρο για τις αποσκευές.

Όπως διαβεβαιώνουν οι ιθύνοντες της βρετανικής εταιρείας, θα διαθέτει πιστοποίηση για χρήση σε δρόμο και θα μπορεί να διατεθεί σε όλες τις αγορές, με το τιμόνι δεξιά ή αριστερά. Δυστυχώς, η συνολική του παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 500 αντίτυπα, με τα πρώτα να κατασκευάζονται στα τέλη του 2021.

Για το όλο εγχείρημα, ο Πρόεδρος και CEO της Aston Martin, Andy Palmer, δήλωσε τα εξής:

«Ήταν πάντα πρόθεση της Aston Martin Valkyrie να είναι ένα μοναδικό αυτοκίνητο, αλλά επίσης ζωτικής σημασίας για εμάς ήταν το αυτοκίνητο αυτό να δημιουργήσει μία κληρονομιά, έναν άμεσο απόγονο που θα καθορίζει νέα πρότυπα στην κατηγορία των hypercar δημιουργώντας μια σειρά από εξειδικευμένες εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής που μπορούν να υπάρχουν παράλληλα με τα μοντέλα της Aston Martin. Είμαι ενθουσιασμένος να ανακοινώσω ότι αυτό το αυτοκίνητο είναι το Project 003 και το επόμενο βήμα μας σε μια δυναμική και απαιτητική αρένα»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ