Επικαιρότητα Κόσμος

Project Sandbox, μία off-road δημιουργία εμπνευσμένη από την Porsche 959 Paris-Dakar

Δύο εμβληματικές οικογένειες που έχουν ταυτίσει το όνομα τους με την Porsche ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία ακόμα συνεργασία που έχει ως αντικείμενο την κατασκευή μίας off-road «911» που αντλεί την έμπνευσή της από την 959 Paris-Dakar.

Ακριβώς όπως ο Uwe Gemballa συνεργάστηκε με επιτυχία με τον Alois Ruf για την εξέλιξη κινητήρων για τα αποκλειστικά οχήματά του τη δεκαετία του ‘80, οι δύο οικογένειες επιστρέφουν σήμερα… δριμύτερες για να γράψουν ξανά ιστορία. Κεντρικό πρόσωπο του νέου εγχειρήματος είναι πλέον ο γιος του Uwe Gemballa, Marc Philipp Gemballa, ο οποίος θα συνεργαστεί μέσω της νεοσύστατης Marc Phillip Gemballa GmbH (σ.σ.: η εταιρεία δεν σχετίζεται με την Gemballa GmbH) με την RUF Automobile GmbH για την εξέλιξη του κινητήρα που θα κινεί μία ιδιαίτερη, off-road κατασκευή, η οποία αντλεί την έμπνευση της από την εμβληματική Porsche 959 Paris-Dakar.

Το νέο «Powered by RUF» μοντέλο φέρει προς ώρας την κωδική ονομασία Project Sandbox χρησιμοποιώντας ως βάση και σημείο αναφοράς την σύγχρονη εκδοχή της Porsche 911 στην έκδοση Turbo S. Σύμφωνα την RUF, ο 6κύλινδρος κινητήρας που θα κινεί την εκτός δρόμου δημιουργία της Marc Phillip Gemballa GmbH θα αποδίδει ισχύ άνω των 750 ίππων και ροπή κοντά στα 930 Nm.

Project Sandboxt 'Powered by RUF'

«Παρά τα τεράστια αποθέματα ισχύος, ο κινητήρας συμμορφώνεται με την πρόσφατη νόρμα εκπομπών Euro 6 και έχει υποβληθεί στις αυστηρότερες δοκιμές σύμφωνα με τα πρωτόκολλα WLTP και RDE», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Moritz Renner, τεχνικός διευθυντής της Marc Phillip Gemballa GmbH.

Όπως ανακοινώθηκε, η πρεμιέρα του μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της προσεχούς άνοιξης.

Η Marc Phillip Gemballa GmbH δηλώνει πως τα πρώτα 10 αντίτυπα του μοντέλου (launch editions) έχουν ήδη πωληθεί. Αργότερα, η εταιρεία θα κατασκευάσει επιπλέον 30.

Στην ομάδα της Marc Phillip Gemballa GmbH μετέχει ο σχεδιαστής Alan Derosier, ενώ την όλη προσπάθεια υποστηρίζουν η Michelin, η εξειδικευμένη στον τομέα των αναρτήσεων KW Automotive, η Akrapovic, η Vela Performane και η KLK Motorsport.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου