top icon
Επικαιρότητα

Προς αναβολή και η Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τους οργανωτές της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου να ανακοινώνουν εντός των προσεχών ημερών την αναβολή της τελευταίας με φόντο την επιδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, μία ακόμα αυτοκινητική διοργάνωση πρόκειται να θυσιαστεί στο βωμό της επιδημίας του κορονοϊού μετά και την επίσημη ανακοίνωση αναβολής του GP της Κίνας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Σαγκάη το τριήμερο 17-19 Απριλίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του το βρετανικό περιοδικό, μη κατονομαζόμενες πηγές του τελευταίου αναφέρουν πως η Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο, γνωστότερη και ως Auto China 2020, «αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας» ακολουθώντας αντίστοιχο δρόμο με την έκθεση Mobile World Congress, που με τη σειρά της ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην πόλη της Βαρκελώνης στις 24 με 27 Φεβρουαρίου.

Την Έκθεση Αυτοκινήτου που πραγματοποιείται στο Πεκίνο επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 800.000 άτομα με τους εκθέτες από 14 διαφορετικές περιοχές της υφηλίου να υπερβαίνουν ανά έτος τους 1.200.

Αξίζει να επισημάνει κανείς πως η έκθεση Auto China 2020 αποτελεί μία σημαντική διοργάνωση για τη χώρα και τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον πλανήτη, στην οποία πουλήθηκαν πέρσι 22,3 εκ. οχήματα.

Προς το παρόν, και με δεδομένη την αναβολή της έκθεσης Mobile World Congress, δεν υπάρχουν ενδείξεις για αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης (Geneva International Motorshow 2020), η οποία είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Μαρτίου. Και αυτό, παρά την ανησυχία που έχουν ήδη εκφράσει οι διοργανωτές της στις επίσημες δηλώσεις του στον βρετανικό Τύπο:

«Mέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακυρώσεις από εκθέτες ή άλλους εταίρους . Όμως, αναλύουμε την κατάσταση και συζητάμε με τους ιατρικούς συμβούλους μας.»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ