Επικαιρότητα Κόσμος

Πρόστιμο 535 εκ. € στην Porsche

Η εισαγγελία της Στουτγάρδης ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή προστίμου ύψους 535 εκ. € στην Porsche για παρεκκλίσεις του Γερμανού κατασκευαστή από τις κανονιστικές απαιτήσεις που αφορούν στις εκπομπές ρύπων συγκεκριμένων μοντέλων της γκάμας του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας των εισαγγελικών αρχών της πόλης της Στουτγάρδης, οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν στα εποπτικά καθήκοντα της γερμανικής εταιρείας αφορούν «στο τμήμα ανάπτυξης και όχι σε στελέχη του εκτελεστικού συμβούλιου της μάρκας». Και συγκεκριμένα, σε εκείνο που είναι αρμόδιο για τη δοκιμή των εκπομπών ρύπων των οχημάτων σε σχέση με τους ισχύοντες κανόνες συμμόρφωσης.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις και παραδοχές της γερμανικής εταιρείας, οι παραβάσεις αυτές συνέβαλαν στη μερική απόκλιση των εκπομπών ρύπων σε συγκεκριμένα οχήματα κατά την περίοδο από το 2009 και μετά.

Η Porsche δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης των εισαγγελικών αρχών.

Στην ανακοίνωσή της η Porsche αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν έχει αναπτύξει ποτέ ούτε και έχει παράγει η ίδια πετρελαιοκινητήρες. Η ολοκλήρωση της υπόθεσης αυτής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση τερματισμού του ζητήματος που έχει προκύψει με τα ντίζελ».

Θυμίζουμε πως το φθινόπωρο του 2018, η Porsche ανακοίνωσε την πλήρη αποστασιοποίησή της από την πετρελαιοκίνηση και την εστίασή της στην εξέλιξη κινητήρων βενζίνης, συστημάτων κίνησης και ηλεκτροκιντήρων._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου