top icon
Επικαιρότητα

Πρώτες φωτογραφίες του νέου Toyota Prius

Μια σχεδόν βδομάδα πριν την επίσημη πρεμιέρα του, το Toyota Prius μας αποκαλύπτει αρκετά στοιχεία από την εξωτερική του σιλουέτα.

Στις δύο φωτογραφίες που μόλις πριν λίγες ώρες είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνονται καθαρά οι βασικές σχεδιαστικές επιλογές της ιαπωνικής εταιρείας όσον αφορά στη μορφή του Prius τέταρτης γενιάς. Όπως σας είχαμε προϊδεάσει με πρόσφατη ανάρτησή μας, που σήμερα έρχεται να επιβεβαιωθεί πλήρως, το νέο υβριδικό σεντάν των Ιαπώνων φέρει σαφείς αισθητικές επιρροές από το υδρογονοκίνητο Mirai. Σήμα κατατεθέν των τελευταίων, αν μη τι άλλο, τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα μπούμερανγκ, τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος. Από εκεί και πέρα, δεδομένο επίσης πρέπει να θεωρείται πως το νέο Prius θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή σήμερα ως Toyota Global Architecture. Η τελευταία αναμένεται να εξασφαλίσει χαμηλότερο κέντρο βάρους, ενώ συγχρόνως το διευρυμένο μεταξόνιό της βελτιωμένη χωροταξική κατανομή στο εσωτερικό.

Σε ότι έχει να κάνει με το υβριδικό σύνολο που θα κινεί το νέο Prius, οι πρώτες πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι Ιάπωνες αναμένεται να υιοθετήσουν μια συνδυαστικά πιο ισχυρή αλλά και πιο αποδοτική λύση. Οι ηλεκτρογεννήτριες αναμένεται να έχουν υψηλότερη ισχύ, ενώ ο θερμικός «προβλέπεται» να είναι ακόμα πιο οικονομικός (σ.σ.: η μείωση της κατανάλωσης θα κυμαίνεται στο 10%) μεταφέροντας την ισχύ στους εμπρός τροχούς με την αρωγή ενός κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

Φυσικά, οι ιθύνοντες της Toyota έχουν προβλέψει τη διάθεση και μιας plug-in υβριδικής παραλλαγής. Προαιρετικά, μάλιστα, σε αυτή θα παρέχεται η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης των συσσωρευτών ενέργειας.

Η πρεμιέρα του νέου Toyota Prius έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, για τις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρώτη δημόσια πρεμιέρα του αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ