Επικαιρότητα Κόσμος

Πρώτη ανεπίσημη γεύση από το ηλεκτρικό VW ID.4

Το φως της δημοσιότητας είδαν χθες οι πρώτες, πλην όμως ανεπίσημες, φωτογραφίες του ηλεκτρικού VW ΙD.4, το οποίο θα δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος.

Όπως ορθά είχαν προβλέψει οι περισσότεροι, το πρωτότυπο ID.Crozz, της VW μετουσιώθηκε σε ένα ηλεκτρικό SUV με την ονομασία ID.4, το οποίο από το 2021 και μετά θα αποτελεί ενεργό μέλος της ηλεκτρικής γκάμας της γερμανικής εταιρείας, δίπλα στο ID.3, το οποίο, παρά τα προβλήματα νεότητας, αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά σε δύο φάσεις από τον προσεχή Σεπτέμβριο και μετά.

To crossover ηλεκτρικό μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή, το οποίο αποκαλύφθηκε χθες μέσω ανεπίσημων διαρροών από τη μακρινή Κίνα, θα διατίθεται αρχικά σε έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ σχεδόν 12 μήνες μετά το ντεμπούτο του, η γκάμα θα αποκτήσει και τετρακίνητο αδελφό, με δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα).

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η βασική έκδοση του ID.4 θα αποδίδει κάτι παραπάνω από 200 ίππους και η τετρακίνητη οριακά πάνω από τους 300 ίππους – αμφότερες ωστόσο θα «πατούν» στο ηλεκτρικό δάπεδο MEB του ομίλου VW.

Το ID.4 θα είναι διαθέσιμο με αρκετές – ενδεχομένως και τρεις – εκδόσεις σε σχέση με τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Όπως επιβεβαίωσε η VW, η κορυφαία εξ αυτών θα εξασφαλίζει μία αυτονομία κίνησης με μία πλήρη φόρτιση που θα φτάνει τα 500 χλμ. ακολουθώντας το πρωτόκολλο WLTP.

Μπορεί οι ιθύνοντες της VW να μην το έχουν ακόμα επιβεβαιώσει, βέβαιο είναι πως αργότερα η VW θα παρουσιάσει και μια νέα εκδοχή του ID.4 (λέγε με ID.5), η οποία θα διαθέτει σχεδιαστικά γνωρίσματα με πιο σπορτίφ προσανατολισμό, τα οποία θα παραπέμπουν σε coupe-SUV.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου